SUA: Biden îl va îndemna pe Xi Jinping să controleze "cele mai rele tendinţe" ale Coreei de Nord

V.G.
Internaţional / 12 noiembrie 2022

Biden îl va îndemna pe Xi Jinping să controleze "cele mai rele tendinţe" ale Coreei de Nord

Preşedintele Joe Biden îl va îndemna luni, la summitul G20, pe omologul chinez Xi Jinping să controleze "cele mai rele tendinţe" ale Coreei de Nord şi îl va informa că dezvoltarea arsenalului nord-coreean va determina o întărire a prezenţei militare americane în Asia, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Luni, în marja summitului G20 din Indonezia, preşedintele Statelor Unite îi va comunica liderului chinez că este în interesul Beijingului să joace un rol constructiv în limitarea celor mai rele tendinţe ale Coreei de Nord", a declarat consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, la bordul Air Force One în zbor spre Cambodgia, unde are loc summitul regional al ASEAN.

Preşedintele american îi va comunica, de asemenea, omologului chinez că dacă dezvoltarea rachetelor şi a arsenalului nuclear de către Phenian continuă pe această cale, va determina o întărire a prezenţei militare şi de securitate americane în regiune.

Jake Sullivan a clarificat că Joe Biden nu va adresa o solicitare Chinei, ci mai degrabă îi va comunica punctul său de vedere preşedintelui Xi Jinping. Conform acestui punct de vedere, "Coreea de Nord reprezintă o ameninţare nu doar pentru Statele Unite, nu doar pentru Coreea de Sud şi Japonia, ci şi pentru pacea şi stabilitatea din întreaga regiune".

Oficialul american a afirmat, de asemenea, că rămâne la latitudinea Beijingului dacă va decide să crească sau nu presiunea asupra regimului de la Phenian.

"Dar, având în vedere că nord-coreenii intenţionează să testeze în curând o armă nucleară şi să îşi crească rapid capacităţile în materie de rachete,situaţia operaţională este mai acută în prezent", a estimat Sullivan.

Preşedintele Joe Biden a aterizat astăzi dimineaţă pe aeroportul din Phnom Penh, pentru a participa la summitul ASEAN după o scurtă escală în Egipt, unde a participat la COP27. În Cambodgia, unde va sta mai puţin de 48 de ore, preşedintele american va avea avea, de asemenea, discuţii cu lideri japonezii şi sud-coreeni, după care se va deplasa în Bali, pentru a participa la summitul G20.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci cu China nu au curajul sa dicteze,

    ci se adreseza cu rugaminte,

    Europa ar putea lua exemplu !!!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb