SUA: Creşterea economică a depăşit estimările în trimestrul trei din acest an

A.O.
Internaţional / 29 octombrie 2017

SUA: Creşterea economică a depăşit estimările în trimestrul trei din acest an

Economia americană a înregistrat o creştere peste aşteptări în trimestrul trei din acest an, majorarea stocurilor şi un deficit comercial mai scăzut compensând pierderile provocate de uraganele Harvey şi Irma, transmit Bloomberg şi Reuters.

Departamentul american al Comerţului a dat publicităţii vineri prima estimare cu privire la evoluţia Produsului Intern Brut în perioada iulie-septembrie 2017, conform căreia economia americană a înregistrat o creştere de 3% în ritm anual, după un avans de 3,1% în trimestrul doi din 2017, potrivit Agerpres. Economiştii se aşteptau la o expansiune de 2,5% în trimestrul trei din 2017.

Deşi este imposibil de previzionat impactul general al uraganelor Harvey şi Irma asupra PIB-ului în trimestrul trei din 2017, estimările preliminare arată că aceste fenomene au provocat pierderi de 121 de miliarde de dolari în active fixe deţinute de persoane private şi de 10,4 miliarde de dolari în active fixe deţinute de Guvern, a precizat Departamentul american al Comerţului.

Companiile au acumulat stocuri într-un ritm de 35,8 miliarde de dolari, în anticiparea unei cereri solide, în timp ce cheltuielile de consum, responsabile pentru două treimi din activitatea economică a SUA, au crescut cu 2,4% în trimestrul trei din 2017, după un avans de 3,3% în precedentele trei luni.

În perioada iulie - septembrie 2017, investiţiile în structuri non-rezidenţiale au scăzut cu 5,2%, faţă de un avans de 7% în trimestrul doi din 2017. Companiile şi-au adus şi ele aportul la creşterea economică, cheltuielile pentru echipamente înregistrând un salt de 8,6%, al patrulea trimestru consecutiv de creştere. Exporturile au urcat cu 2,3% în perioada iulie - septembrie 2017, în timp ce importurile au scăzut cu 0,8%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb