SUA înregistrează cea mai mare creştere a numărului de migranţi din ultimii 20 de ani la frontiera de sud-vest

G.U.
Internaţional / 17 martie 2021

SUA înregistrează cea mai mare creştere a numărului de migranţi din ultimii 20 de ani la frontiera de sud-vest

SUA se confruntă cu cea mai mare creştere a numărului de migranţi la frontiera de sud-vest din ultimii 20 de ani, a atenţionat ieri secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, în contextul eforturilor făcute de administraţia Biden pentru a gestiona afluxul de copii neînsoţiţi care încearcă să treacă graniţa dinspre Mexic, informează Reuters, conform Agerpres.

Numărul tentativelor de trecere a frontierei în SUA de către persoane din America Centrală şi Mexic a sporit constant din aprilie 2020, iar majoritatea adulţilor singuri şi a familiilor sunt întorşi din drum, a spus Mayorkas.

Sărăcia, violenţele şi corupţia din Mexic şi aşa-numitul 'triunghiul nordic' - Guatemala, Honduras şi El Salvador - determină de mulţi ani numeroase persoane din aceste ţări să caute un trai mai bun în SUA.

Condiţiile au continuat să se deterioreze, iar două uragane au înrăutăţit condiţiile de viaţă, în timp ce pandemia de COVID-19 a complicat situaţia la frontieră, a subliniat Alejandro Mayorkas într-o declaraţie. ''Suntem pe cale să înregistrăm la frontiera de sud-vest mai mulţi indivizi decât am avut în ultimii 20 de ani'', a spus el.

În luna februarie, poliţiştii de frontieră din SUA au operat 100.441 de arestări sau expulzări de migranţi la frontiera cu Mexicul, cea mai mare valoare a acestui indicator după criza din 2019 de la graniţa americano-mexicană. Adulţii singuri formează majoritatea celor care sunt expulzaţi, a menţionat Mayorkas. Copiii care călătoresc neînsoţiţi, unii în vârstă de numai 6 ani, nu sunt returnaţi spre Mexic, transmite Agerpres.

Guvernul american înfiinţează un centru comun de procesare pentru a transfera aceşti copii rapid în custodia Departamentului de Sănătate (HHS) şi încearcă să găsească adăposturi suplimentare pentru ei, a adăugat demnitarul american.

Conform legislaţiei SUA, copiii trebuie să fie transferaţi în termen de 72 de ore din centrele poliţiei de frontieră către adăposturi administrate de HHS.

Pe termen scurt, guvernul federal american creează în statele Texas şi Arizona adăposturi suplimentare pentru copii neînsoţiţi şi familii şi cooperează cu Mexicul pentru creşterea capacităţii acestei ţări de primire a familiilor expulzate din SUA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta confirma foamea mondiala care s-a instalat pe planeta si care da prilej fortelor totalitare mondiale sa preia controlul planetei avand tot felul de justitificari neomarxiste - cresterea inegalitatilor, schimbarile climatice, pandemia, etc. Niciodata acesti banditi nu au avut argumente mai puternice pentru a le folosi pe turta lor in scopuri politice dictatoriale pe planeta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb