SUA:  Moscova ar putea da sfaturi Iranului despre cum să înăbuşe protestele

G.D.
Internaţional / 27 octombrie 2022

Moscova ar putea da sfaturi Iranului despre cum să înăbuşe protestele

Statele Unite consideră că Rusia ar putea sfătui Iranul cu privire la modalităţile de înăbuşire a protestelor declanşate de moartea tinerei Mahsa Amini, informează astăzi AFP, conform Agerpres.

"Ne temem că Moscova ar putea sfătui Iranul cu privire la cea mai bună modalitate de gestionare a manifestaţiilor pe baza lungului istoric de represiune al Rusiei", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

"Ştim că ar putea lua în considerare o formă de sprijinire a capacităţilor Iranului de a reprima protestatarii", a declarat şi purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby."Vedem semne că ar putea lua în considerare acest lucru"."Vom vedea ce se va întâmpla"."Dar acesta este un alt exemplu al cooperării prezente dintre Rusia şi Iran nu numai pentru a încălca drepturile omului şi drepturile civile ale iranienilor, ci şi pentru a ameninţa vieţile ucrainenilor", a adăugat el.

Casa Albă a acuzat săptămâna trecută Iranul că ajută armata rusă "pe teren" în Crimeea.

"Mesajul nostru către Iran este foarte clar: încetaţi să vă mai ucideţi poporul şi încetaţi să mai trimiteţi arme în Rusia pentru a ucide ucraineni", a subliniat Karine Jean-Pierre.

Iranul este zguduit de un protest popular fără precedent după moartea în arest, pe 16 septembrie, a tinerei Mahsa Amini, arestată de poliţia moravurilor pentru purtarea necorespunzătoare a vălului.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. BA NU , FRUMOSILOR AMERICANI !!!!!!!!!!!!!!! EU , CONSIDER ALTCEVA : CA VOI , SUA , LE PUTETI DA SFATURI MILITARILOR RUSI , SA FACA SI EI , CU POPULATIA CIVILA UCRAINIANA , CE-ATI FACUT SI VOI , AMERICANII , CU POPULATIA CIVILA DIN AFGANISTAN , IN CEI 20 DE ANI DE ZILE , DE OCUPATIE ILEGALA , A ACESTEI TARI !!!!!!!!!!!!!!!!! CANTI CIVILI NEVINOVATI , A-TI OMORAT ATUNCEA ???????????? ZECI DE MII ??????????? SUTE DE MII ????????????? SI , N-ATI DAT NICI O SOCOTEALA , NIMANUI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! CATE ASEZARI A-TI RAS , DE PE FATA PAMANTULUI , IN TIMP CE MILITARII ROMANI , AI AJUTAU CAT PUTEAU PE CIVILII AFGANI , CU MANCARE , CU APA , CU MEDICAMENTE , CIOCOLATA , JUCARII , etc , etc , CA PANA SI CEI MAI SANGEROSI SI NEINDURATORI COMANDANTI AI TRUPELOR DE PARTIZANI TALIBANE , AU AVUT GRIJE CA SOLDATII ROMANI SI VEHICULELE LOR DE LUPTA , SA CIRCULE LIBERI PE SOSELELE SI CARARILE PE UNDE TREBUIAU SA MEARGA IN PATRULARE !!!!!!!!!!!!!!! PUTINII MILITARI ROMANI , CARE AU MURIT ACOLO , AU MURIT ACCIDENTAL , SI NU CA URMARE A VREUNEI RAZBUNARI !!!!!!!!!!!!!!! OFENSIVELE DE PRIMAVARA , DE TOAMNA SI DE IARNA ALE TALIBANILOR , IN CARE FETITE TINERE SE ARUNCAU IN AER IN PREAJMA AMERICANILOR SI BRITANICILOR , CONSIDERATI DE EI , DUSMANII LOR DE MOARTE , I-AU OCOLIT MEREU PE MILITARII ROMANI , DAR , NIMENI NU RECUNOASTE ASTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! DE AICEA , ZICALA : BINE FACI , BINE GASESTI !!!!!!!!!!!!!!!! SA FACA BINE AMERICANII , CUIVA ????????????? N-AI SA VEZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EI , VOR SA-SI VANDA ARMAMENTUL PE CAT DE MULTI BANI , ORICUI VREA SA LUPTE !!!!!!!!!!!!!! SI , PITICUL , VREA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Are STATY date sigure, el nu stie scrie in romana dar e mai informat ca spionii.

      Va dati seama cum a numarat el micutul toti talibanii morti si satele distruse? 

      Dar de armele chimice folosite de rusi in Siria nu a auzit...

      Mai sustine si ca n-au murit romani in Afganistan, nici raniti nu am avut, ne-au ocolit toti! 

    Este o greseala ce considera americanii pentru ca cei mai potriviti de a da sfaturi despre cum sa inabuse protestele sunt Canada, Franta, Belgia, Olanda. Protestatari impotriva certificatului discriminatoriu de sorginte fascista au fost muscati de cainii olandezilor. Canada a decretat starea de urgenta si a confiscat bunurile si conturile protestatarilor, arestandu-i pe toti. Franta.... grenade, gloante de cauciuc. Belgia, gloante reale, de lupta.

    Toate aceste tari asa-zis democratice au lectii mult mai recente de dat despre cum se pot inabusi mari revolte si proteste sociale. Rusia nu are mari experiente. La ei apar doar una, doua mii de speriati si tampiti adulatori de Navalni. Sunt mai multi jandarmi decat protestatari si astfel au posibilitatea sa ii legitimeze pe fiecare dintre ei. Neeeh, nu, Rusia nu este experta in inabusirea de proteste mari. Sa se uite iranienii la ce au facut tarile NATO. 

    1. Ai uitat sa mentionezi ca oamenii protesteaza in tari democratice, in ruSSia dupa cum bine zici, nu demonstreaza, ca toti sunt milionari. Parca ruSSia era pe primul loc la nivelul de trai al cetatenilor! Sau Coreea de Nord (nici acolo nu protesteaza) sau China?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb