SUA oferă 20 de milioane dolari pentru patru lideri ai Statului Islamic

Marius Constantin
Internaţional / 6 mai 2015

Guvernul Statelor Unite ale Americii oferă o recompensă în valoare de 20 de milioane de dolari pentru informaţii care pot contribui la arestarea a patru lideri ai Statului Islamic (SI), informează azi BBC.

Pe lista americanilor se află Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli; Abu Mohammed al-Adnani; Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili şi Tariq Bin-al-Tahar Bin al Falih al-'Awni al-Harzi.

Membri ai SI au declarat, marţi, că au fost în spatele atacului din Texas, unde doi indivizi au deschis focul la o expoziţie de caricaturi cu profetul Mohamed. După ce au împuşcat în picior unul dintre paznici, atacatorii au fost ucişi de către forţele de ordine.

Zawahiri în topul listei de recompense

Departamentul de Stat al SUA oferă 7 milioane de dolari pentru Qaduli, care este descris ca un membru senior al Statului Islamic, după ce iniţial a fost afiliat Al-Qaeda în Irak. De asemenea, sunt oferite câte cinci milioane de dolari pentru fiecare dintre Adnani şi Batirashvili, iar până la trei milioane pentru Harzi.

Adnani este descris, de către autorităţile americane, ca purtător de cuvânt al SI, Batirashvili drept comandat de luptă în nordul Siriei şi Harzi ca lider al atentatorilor sinucigaşi, precizează sursa.

Departamentul de Stat al SUA consideră ca grupul terorist a fost responsabil pentru sistematice încălcări ale drepturilor omului, inclusiv execuţii în masă, viol şi uciderea copiilor, arată BBC.

Cea mai mare recompensă oferită de sistemul de Recompense pentru Justiţie al SUA este de până la 25 de milioane de dolari pentru Ayman al-Zawahiri, care a fost numit lider al al-Qaeda în iunie 2011, la scurt timp după moartea lui Osama bin Laden.

În acelaşi timp, există o recompensă de până la zece milioane de dolari pentru Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb