SUA: Procurorii cer condamnarea unui fost avocat al campaniei lui Hillary Clinton

F.D.
Internaţional / 27 mai 2022

Procurorii cer condamnarea unui fost avocat al campaniei lui Hillary Clinton

Procurorii federali americani şi-au prezentat astăzi argumentele finale în faţa unui juriu la Washington într-un caz penal care îl vizează pe Michael Sussmann, un fost avocat al campaniei prezidenţiale a lui Hillary Clinton, cerând condamnarea acestuia pentru că a minţit FBI încercând să dăuneze candidaturii lui Donald Trump, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Cazul împotriva lui Michael Sussmann caută să stabilească dacă avocatul a minţit susţinând că nu reprezenta vreun client atunci când în septembrie 2016 şi-a aranjat o întâlnire privată cu avocatul special al FBI James Baker pentru a-i livra acestuia o informaţie, demontată între timp ca neadevărată, despre faptul că Organizaţia Trump ar fi comunicat în secret cu banca rusească Alfa-Bank.

"Inculpatul s-a folosit de privilegiul său de avocat de mare calibru la Washington, de fost procuror al Departamentului de Justiţie şi de prieten (...) pentru a scurtcircuita canalele normale şi a urgenta o întâlnire cu avocatul general al FBI", a afirmat procurorul Jonathan Algor.

Cazul împotriva lui Sussmann este condus de procurorul special John Durham, care a fost numit în 2019 de procurorul general de la acea vreme, William Barr, pentru a investiga eventuale erori în ancheta FBI privind eventuala complicitate a campaniei lui Trump cu Rusia.

Procurorii afirmă că Sussmann reprezenta doi clienţi atunci când s-a întâlnit cu Baker: campania prezidenţială a lui Hillary Clinton şi pe Rodney Joffe, un executiv în companii de tehnologie care a supervizat cercetările privind presupusele legături între Alfa-Bank şi Organizaţia Trump.

"La acea întâlnire, inculpatul a făcut o afirmaţie falsă atunci când i-a spus dlui Baker că nu se afla acolo în numele vreunui client şi că, în schimb, era acolo în calitate de bun cetăţean care oferea informaţia pe cont propriu", a adăugat procurorul Algor.

"Şi de ce a făcut inculpatul acest lucru? Pentru că ştia că trebuia să ascundă faptul că reprezenta campania Clinton şi pe Rodney Joffe pentru a putea să susţină faţă de FBI alegaţiile despre Alfa-Bank", a mai spus procurorul.

Sussmann îşi susţine nevinovăţia, iar avocaţii săi urmează să-şi prezinte pledoaria finală în cursul zilei de astăzi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb