SUA - recesiune anul viitor?

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 noiembrie 2007

Numărul specialiştilor care cred că economia SUA, cea mai mare din lume, va intra în recesiune în 2008, aproape că s-a dublat în ultimele două luni, potrivit unui studiu realizat de National Association for Business Economics (NABE). Astfel, nouă din cei 50 de economişti intervievaţi în intervalul 22 octombrie - 6 noiembrie, spun că sunt şanse de peste 50% să asistăm la o scădere a economiei Statelor Unite în următoarele 12 luni, faţă de numai cinci din 46 care aveau această părere în luna septembrie. Însă, aproape trei cincimi din cei chestionaţi cred că sunt şanse în proporţie mai mică de 30% ca SUA să intre în recesiune.

Conform sondajului NABE, prăbuşirea pieţei imobiliare americane, turbulenţele de pe pieţele financiare şi costul mare al energiei vor determina o expansiune economică de numai 1,5% în acest trimestru, faţă de ultimul trimestru din 2006.

"Deşi economia SUA se confruntă cu un risc sporit de recesiune din cauza problemelor de pe piaţa creditelor, a sectorului imobiliar şi a preţului energiei, specialiştii NABE nu se gândesc la un declin ca la o certitudine", a declarat Ellen Hughes-Cromwick, preşedintele NABE şi director-economist şef la "Ford Motor" Co.

Specialiştii intervievaţi de NABE cred că economia SUA se va redresa în cea de-a doua parte a lui 2008, iar în ultimele trei luni ale anului viitor am putea observa un ritm de creştere de 3%.

Pentru perioada cuprinsă între ultimul trimestru al anului curent şi ultimul trimestru din 2008, NABE anticipează o expansiune economică de 2,6%, mai mică decât estimarea lansată în septembrie, însă mai mare decât cea preconizată pentru 2007: 2,4%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb