SUA: San Jose, oraşul cu cei mai fericiţi angajaţi (sondaj)

V.B.
Internaţional / 15 iunie 2014

Localitatea San Jose din statul american California, cunoscută drept centru tehnologic global, este oraşul cu cei mai fericiţi angajaţi din SUA, relevă concluziile unui clasament realizat de site-ul de recrutare Glassdoor după intervievarea a peste 500 de mii de persoane dintre cele mai mari 50 de zone metropolitane, scrie MarketWatch.

Evoluţia pieţei americane a muncii se îmbunătăţeşte, iar unele oraşe oferă şanse şi condiţii mai bune de angajare decât altele. Astfel, î luna mai, în SUA au fost create 217 mii de locuri de muncă în afara sectorului agricol, a patra lună consecutiv în care numărul posturilor înfiinţate depăşeşte 200 de mii, potrivit datelor oficiale.

Scott Dobroski, analist al tendinţelor de angajare la Glassdoor, a declarat: "San Jose este recunoscut drept centru global al industriei tehnologice. În acest oraş, companiile care au primit cele mai multe aprecieri sunt Google, Stanford University şi site-ul de comerţ electronic eBay".

Investitorii imobiliari au observat creşterea bunăstării angajaţilor din San Jose, care se numără printre primele 5 pieţe din SUA pentru speculaţii imobiliare, apreciază compania CoreLogic, care se ocupă cu analiza financiară şi a comportamentelor de consum.

Pe locul al doilea în clasamentul Glassdoor se află San Francisco (California), oraş înconjurat de numeroase companii tehnologice mari, precum Facebook şi Dropbox (furnizor de servicii de stocare de date cloud).

Unul dintre dezavantajele San Francisco este preţul ridicat al locuinţelor din oraş, unde ratele ipotecilor reprezintă 70% din venitul mediu, informează compania imobiliară RealtyTrac.

Washington DC ocupă locul al treilea în clasament. Printre angajaţii din acest oraş care au participat la cercetarea Glassdoor, figurează cei de la George Mason University, National Institutes of Health, compania de consultanţă Motley Fool şi postul privat National Public Radio (NPR).

Analistul Scott Dobroski a mai relatat că în cercetare au fost incluse doar zonele metropolitane unde numărul participanţilor la sondaj a fost de peste 700, pentru evitarea distorsionării rezultatului prin evaluări pozitive făcute de directorii de instituţii.

Următorul oraş, plasat pe a patra poziţie, este Norfolk (statul Virginia), de unde Glassdoor a primit sute de răspunsuri din partea angajaţilor marinei şi ai aviaţiei militare, satisfăcuţi de slujbele lor.

Pe de altă parte, mulţi angajaţi ai armatei pot avea probleme de adaptare la viaţa corporatistă, arată un studiu recent realizat de National Foundation for Credit Counseling and Pioneer Services. Cu toate acestea, un ofiţer de marină a afirmat, în sondajul Glassdoor, că transferul competenţelor din armată către sectorul privat poate fi uşor realizat.

Locul 5 în clasament este ocupat de Salt Lake City (Utah). Cele mai multe opinii favorabile au venit din partea angajaţilor unversităţii statului Utah şi sistemului non-profit de spitale Intermountain Healthcare, precum şi de la companii de IT (eBay, Adobe Systems, Fusion-io).

"Unele companii din Silicon Valley şi-au deschis birouri aici şi angajează agresiv în Salt Lake City", a afirmat Dobroski.

A doua jumătate a topului 10 este rezervată, în ordine, localităţilor San Diego (California), Seattle (statul Washington), Oklahoma City (Oklahoma) şi oraşelor texane San Antonio şi Austin.

Pe de altă parte, oraşele cu cele mai slabe scoruri în sondaj sunt Phoenix (Arizona), Tampa (Florida), Las Vegas (Nevada), Denver (Colorado) şi Pittsburgh (Pennsylvania), din cauză că multe dintre ele nu beneficiază de prezenţa unor corporaţii multinaţionale.

New York s-a plasat pe poziţia 28 din 50, principala nemulţumire fiind legată de numărul mare de ore lucrate şi de durata mare a navetei între suburbii şi oraş, unii dintre participanţi afirmând că muncesc aproape non-stop.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb