SUA trimit încă 3.000 de soldaţi în Orientul Mijlociu

A.I.G.
Internaţional / 4 ianuarie 2020

SUA trimit încă 3.000 de soldaţi în Orientul Mijlociu

SUA au decis să trimită 3.000-3500 de militari în Orientul Mijlociu pentru a consolida securitatea poziţiilor americane din regiune după moartea generalului iranian Qassem Soleimani, informează AFP.

Soldaţii fac parte din forţa de reacţie rapidă a celei de-a 82-a divizii aeroportate, aflată în alertă după atacul contra ambasadei SUA de la Bagdad.

Un purtător de cuvânt a precizat: "Această brigadă va fi dislocată în Kuweit, o măsură preventivă, în răspuns la nivelul creşterii ameninţărilor contra forţelor şi instalaţiilor americane".

În cadrul unei întâlniri cu presa, joi, şeful statului major american, generalul Mark Milley, avertizase că vor fi trimise alte întăriri după caz. Alţi 750 de soldaţi au fost trimişi în Kuweit săptămâna aceasta, după atacul contra ambasadei marţi, "preşedintele aprobând desfăşurarea forţei rapide şi a unui batalion de forţe operaţionale de la Divizia a 82-a aeropurtată", a declarat generalul Milley.

Pentagonul a anunţat, vineri, uciderea liderului militar iranian, generalul Qassem Soleimani, în urma atacurilor aeriene la Bagdad.

Autorităţile de la Teheran au calificat drept o "escaladare extrem de periculoasă" uciderea lui Soleimani, emisar al Republicii islamice în Irak.

La 62 de ani, generalul Qassem Soleimani era unul dintre oamenii-cheie ai regimului iranian. El a contribuit la consolidarea relaţiilor diplomatice dintre Teheran şi Orientul Mijloci, potrivit sursei citate.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. SUA & Israel cei mai meseriasi. Ii distrug pe pacalicii iranieni.

    12-14 zile incepand de azi pana incepe razboiul efectiv, razboiul cald

    16-17-18-19 ian 2020 = declansatorul e activat si gata de incepere undeva in aceasta perioada , urmariti aceasta perioada!  

    iran-irak - de aici incepe joaca - final de vara si inceputul toamnei in 2021 - arde rau de tot orientul mijlociu. Puterea conflictului se arata rau de tot din vara/toamna 2021 incolo.  

    israel intra in joc inainte de aceste date - intai pe ascuns, prin luptatori ascunsi, din serviciile de informatii si luptatori speciali, apoi vizibil prin lupta si implicare deschisa.  

    rusia intra in joc , desi turcia vine inaintea ei - vai turciei , va fi rupta datorita nebuniei lui erdogan! Rusia nu ii e turciei prietena... dar cat de dusmana i-a devenit turciei SUA prin obrazniciile facute de erdogan in ultima perioada! Vai turciei datorita cretinului care o conduce!  

    vin chinezii in dreapta eufratului 

    cam aceasta e "desfasurarea" intamplarilor , firul evenimentelor de intamplat in timp  

    Romania e aparata - o mana puternica o apara chiar acum, in timp real.  

    Nu vor fi probleme peste Romania.  

    Dar sa isi mai tina gura si sa nu se mai gudure asa vesel pe langa SUA pe plan international. Sa nu mai bage batzul prin gard ca nu pot mentine o stare de fapt in timp ce politicienii romani, prin declaratii incita in partea opusa, catre implicarea Romaniei in acest conflict militar.  

    Mai tineti-va gura, instigatorilor care sunteti!  

    Construiti si dezvoltati Romania, nu mai dati declaratii belicoase care sa incite pe plan international, javre mici ce sunteti! Nimicuri vremelnice! ....

    Toti din toate partidele.... nimicuri vremelnice! Sa va tineti gura, sa nu va fie cusuta daca nu dovediti ascultare!  

    1. In loc sa faci pe Nostradamus pe aici, mai bine ti-ai cauta o vagaunä in care sa te ascunzi si tu in cazul in care va incepe razboiul ala mare de care vorbesti!

      :) nu e nevoie. Romania e vagauna sigura in care stau extrem de bine :).

      urmareste ce am scris. 

      o sa fii socat :)  

      urmareste asta : "16-17-18-19 ian 2020 = declansatorul e activat si gata de incepere undeva in aceasta perioada , urmariti aceasta perioada!  

      iran-irak - de aici incepe joaca"

      18 ian 2020 e cheia! Urmareste stirile!  

      desigur ...fiind un tip educat si deschis la minte evaluez toate posibilitatile :) si sper ca baietii de la Deveselu nu si-au luat concediu in perioada 16-19 ian 2020 (sau din august 2021 incolo cand incepe marele conflict) ... e posibil sa fie nevoie sa fie foarte foarte foarte atenti la radare.

      Eu zic ca nu se va intampla asa ceva acum in Ianuarie 2020(si nu e nevoie sa detaliez aici)... dar nu eu sunt Decidentul final. :)  

      Eu sunt doar un observator ... sa zicem... puternic implicat in realitate.

      Dar nu Decidentul final. Daca Doamne-Doamne vrea sa dea o lectie poporului roman, sa fiti siguri ca o va da!  

      Nimeni nu stie ce va fi si data exacta. Situatia este fluida si complexa sa speram ca nu distrugem planeta din cauza asasinari unui criminal ( chiar daca acesta este pretextul). Dar istoria se repeta si rasa umana nu invata nimic din trecut.

      Vom vedea ce va fi cel putin cei care vom mai fi. 

      'pui de proroc'... :) suna amuzant :) ...

      da, situatia e fluida, asa e. Legat de stiutul datei ce am scris mai sus se va confirma, dar asta e complet irelevant (chiar si pentru mine). Poate ii ajuta pe altii informatia asta (e un avantaj sa ai o anume orientare in timp cand vine vorba de anticiparea a ce urmeaza - uneori face diferenta intre invingatori si invinsi). Daca nu, nu. Paguba in ciuperci (speram neatomice :D )  

      Stii de ce istoria se repeta (in general vorbind, nu in situatia asta neaparat) ?  

      Raspuns: firea umana nu se schimba. Si oamenii sunt declansatorii tuturor situatiilor - deci a lanturilor situationale, deci a istoriei, deci finalmente a Istoriei Umanitatii. Firea umana si reactiile tipice si repetitive in anumite situatii genereaza pasii in praful Istoriei , diversele evenimente. Furia, gelozia, avaritia, impulsivitatea, ... toate ale omului.  

      Omul pentru a depasi Timpul trebuie mai intai sa se depaseasca pe sine. Iisus sau Buddha sau Allah sau alti iluminati au aratat caile pentru autodepasire.  

      Dar ce mare diferenta intre a sti unde e usa si cum sa treci prin ea ... si a trece prin usa nu doar un individ... ci o intreaga specie.  

      Pana una - alta... repetam pattern-uri ... ca un fel de Sisif comportamentali... urcam bolovani... cad bolovanii in vale ...urcam pe munte bolovanii.... se pravalesc in vale...  

      Sa continui despre dimensiunea irationala, kafkiana a existentei la nivel de individ si specie ? :)  

      Ma tem ca deja am deviat mult :)

      Dar da, puiul de proroc ti-a raspuns la obiect.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb