SUA: Washingtonul condamnă închiderea site-ului de ştiri Stand News din Hong Kong

J.P.
Internaţional / 30 decembrie 2021

Washingtonul condamnă închiderea site-ului de ştiri Stand News din Hong Kong

Secretarul de stat american Antony Blinken a condamnat miercuri închiderea publicaţiei online pro-democraţie Stand News din Hong Kong, declarând că aceasta subminează credibilitatea Hong Kong-ului, transmite joi AFP, citat de Agerpres.

"Prin reducerea la tăcere a presei independente, China şi autorităţile locale subminează credibilitatea şi viabilitatea Hong Kong-ului. Autorităţile care au încredere în ele şi nu se tem de adevăr privesc favorabil presa liberă", a spus oficialul american într-un comunicat.

"Solicităm Chinei şi autorităţilor din Hong Kong să înceteze să vizeze mass-media libere şi independente din Hong Kong şi să elibereze imediat jurnaliştii şi oficialii mass-media care au fost reţinuţi şi acuzaţi pe nedrept", a adăugat el.

Site-ul de ştiri online Stand News şi-a anunţat închiderea miercuri după ce a fost vizat de percheziţii şi şapte arestări pentru "postări care îndeamnă la revoltă", cel mai recent episod al represiunii împotriva presei locale de către autorităţile loiale Beijingului.

Şeful poliţiei securităţii naţionale din Hong Kong, Steve Li, a declarat că Stand News a fost acuzat pentru articole şi postări pe blog care incitau la revoltă între iulie 2020 şi noiembrie 2021.

Stand News este a doua publicaţie din Hong Kong intrată în vizorul autorităţilor. În iunie, publicaţia pro-democraţie Apple Daily s-a închis după ce activele i-au fost îngheţate şi principalii săi şefi arestaţi în virtutea unei noi legi drastice privind securitatea naţională, impusă de Beijing.

Aceste reprimarea are loc în contextul în care comunitatea internaţională este îngrijorată de preluarea din ce în ce mai fermă a controlului asupra insulei de către Beijing după protestele pro-democraţie din 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb