"Subsidiara grupului spaniol Sedesa, Sedesa Constructions and Services Rom", al cărei contract de reabilitare al Centrului Istoric al Capitalei a fost reziliat, a intrat în insolvenţă la cererea producătorului de roci dure C.M.C, care susţine că are de recuperat 2,8 milioane lei.Tribunalul Bucureşti a admis cererea creditoarei "C.M.C SRL Baia Mare" şi a deschis procedura generală a insolvenţei faţă de "Sedesa Constructions and Services Rom" la 30 martie, potrivit datelor instanţei, citate de Mediafax.
"Debitoarea îşi va păstra dreptul de administrare constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea, pe care şi-l va exercita sub controlul şi supravegherea administratorului judiciar", conform sursei citate.
Directorul general şi proprietarul C.M.C, Victor Florean, a declarat, ieri, că firma pe care o conduce a fost atât furnizor, cât şi subcontractor al Sedesa în cadrul proiectului de reabilitare al Centrului Istoric.
"Au o datorie destul de mare faţă de noi, de aproximativ 2,8 milioane lei", a afirmat reprezentantul companiei din Baia Mare.
Reprezentanţii Sedesa nu au dorit să comenteze informaţia.
Reabilitarea Centrului Istoric reîncepe în această săptămână, lucrările fiind preluate de firma Apolodor, după ce aceasta a câştigat licitaţia privind punerea în siguranţă a lucrărilor, a declarat, duminică, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu
Lucrările au fost oprite în urma rezilierii contractului cu firma Sedesa, în septembrie 2009. Edilul general a spus că intenţionează ca, până la sfârşitul anului 2010, să finalizeze toate cele 16 străzi (utilităţile, mobilierul stradal şi iluminatul public).