Sulfina Barbu: Doar patru judeţe din ţară au întocmite complet şi corect planurile de apărare împotriva inundaţiilor

Ziarul BURSA #Politică / 4 iulie 2006

Ministrul mediului şi gospodăririi apelor, Sulfina Barbu, a declarat, ieri, că în prezent numai patru judeţe din ţară - Iaşi, Giurgiu, Braşov şi Argeş - au întocmite complet şi corect planurile de apărare împotriva inundaţiilor.

"Din nefericire, un număr de 153 de autorităţi locale pentru situaţii de urgenţă nu dispun de planuri de apărare împotriva inundaţiilor", a subliniat ministrul mediului, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Sulfina Barbu a spus că răspunzători pentru această situaţie sunt primarii, care vor fi sancţionaţi cu amenzi de până la 30.000 lei. În urma inundaţiilor provocate de ploile abundente căzute în ultimele trei săptămâni, 21 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte şase sunt date dispărute, a declarat ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga. Potrivit ministrului, citat de Rompres, în judeţul Bistriţa-Năsăud s-au înregistrat zece decese şi trei persoane date dispărute, câte un deces în Maramureş şi în Arad şi nouă decese provocate de inundaţiile din Suceava, unde, de asemenea, sunt date dispărute trei persoane.

Totodată, ministrul Blaga a adăugat că, în ultimele trei zile, precipitaţiile au afectat 75 de localităţi din 15 judeţe ale ţării, cele mai mari pagube înregistrându-se în judeţul Suceava, în comuna Arbore. În intervalul menţionat au fost evacuate 47 de persoane, distruse 29 de case, avariate 583. Totodată, au fost distruse 55 de gospodării cu anexele lor, afectate 3.560 şi inundate 6.385 ha de teren arabil.

În context, ministrul Blaga a precizat că Senatul a adoptat legea 215 a administraţiei locale în care se precizează că în condiţiile în care autorităţile locale reprezintă statul, acestea sunt răspunzătoare şi sancţiunile pot merge până la pedeapsă penală. Pe de altă parte, ministrul administraţiei şi internelor a spus că echipa mixtă coordonată de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului a plecat la Rast, în judeţul Dolj, unde vor ajunge primele 250 de locuinţe modulare şi va fi reconstruită reţeaua de energie electrică. În ceea ce priveşte starea vremii, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a spus că până în seara aceasta, în zona de sud est a ţării şi în special pe litoral vor fi intensificări ale vântului, dar fără precipitaţii. Întreaga săptămână va fi caracterizată de un regim normal de precipitaţii, cu averse de ploaie obişnuite în special în zonele de munte. "Începând de miercuri, 5 iulie, timp de o săptămână va fi o vreme frumoasă", a spus Ion Sandu. Următoarele trei săptămâni din luna iulie vor fi caracterizate prin cantităţi excedentare de precipitaţii, în special în Banat, Crişana, Maramureş şi nordul Moldovei. Această prognoză este valabilă şi pentru luna august, iar zonele menţionate vor fi ţinta, în continuare, a precipitaţiilor abundente. Din punct de vedere termic, Sandu a arătat că în luna iulie se vor înregistra temperaturi de peste 25 de grade, iar lunile august şi septembrie vor fi normale din acest punct de vedere, cu excepţia zonelor menţionate. Specialiştii de la Institutul Naţional de Hidrologie declară că în cursul lunii iulie debitele Dunării vor fi normale, iar cotele râurilor vor avea mici depăşiri în nordul şi vestul ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb