Sundri Khalsa, National Intelligence University: "Bitcoin a creat cicluri pe care alte criptomonede le urmează"

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 aprilie 2023

Sundri Khalsa, National Intelligence University: "Bitcoin a creat cicluri pe care alte criptomonede le urmează"

"Pe măsură ce este adoptată, volatilitatea Bitcoin va tinde să scadă"

Bitcoin a creat cicluri pe care alte criptomonede tind să le urmeze, iar volatilitatea monedei digitale se va atenua pe măsură ce adopţia sa va creşte, a spus ieri prof. dr. Sundri Khalsa, specialist în probleme de forecasting, securitate şi analiză instiuţională la Natonal Intelligence University, Statele Unite ale Americii, în cadrul unei conferinţe organizată de Banca Naţională a României.

Sundri Khalsa a afirmat: Bitcoin a creat cicluri pe care alte criptomonede tind să le urmeze. Valoarea Bitcoin are o volatilitate ridicată într-o perioadă de patru ani. Volatilitatea este mare pentru că este o tehnologie nouă. Dar, după fiecare perioadă de patru ani (n.r. dintr-un ciclu), valoarea Bitcoin nu a fost niciodată mai jos. Din contra, a fost mai sus cu peste 100%, după fiecare ciclu. Precum orice nouă tehnologie, cât timp nu are o adopţie puternică, volatilitatea este extrem de mare. Dar, pe măsură ce este adoptată, volatilitatea tinde să scadă, iar odată ce devine pe deplin adoptată în societate, devine mult mai puţin volatilă".

Profesorul de la Natonal Intelligence University a adăugat: "Ultimul Bitcoin va fi minat în jurul anului 2140, deci peste destul de mult timp, Totuşi, deja s-au minat 19 milioane de Bitcoin din cantitatea totală de 21 de milioane. Iar acest tipar a apărut datorită algoritmului de halving prin care, la fiecare patru ani, rata ofertei (n.r. recompensa de bloc) este redusă cu 50%. Când oferta este înjumătăţită şi cererea rămâne aceeaşi sau creşte, apare un spike (n.r. creştere puternică de scurtă durată), motiv pentru care s-a format acest tipar".

În opinia sa, Inteligenţa Artificială nu poate să schimbe caracteristicile Bitcoin şi ale monedelor digitale, în general. "Nu va schimba mecanismul bazat pe consens al Bitcoin şi nu va modifica numărul total de Bitcoin", a spus Sundri Khalsa.

În ceea ce priveşte modul în care AI poate avea impact asupra unei monede digitale emisă de o bancă centrală, profesorul de la Natonal Intelligence University crede că Inteligenţa Artificială poate fi folosită pentru a luat decizii informate de politică monetară, precum şi în alte moduri, încă neidentificate.

Ieri, la ora 17:00, Bitcoin se tranzacţiona la circa 27.860 de dolari, conform CoinMarketCap. În noiembrie 2021, cea mai cunoscută monedă digitală a atins maximul istoric de circa 65.000 de dolari.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Doresc sa mi spuneți cum stau cu investiția mea

    Reclama la bitcoin

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb