ZIARUL BURSA

07 aprilie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Fermierii, Comisia, miniştrii - discuţii cu stângul în dreptul

Fermierii, Comisia, miniştrii - discuţii cu stângul în dreptul

Octavian DanCompanii / 7 aprilie 2023

Fermierii din întreaga ţară ies, astăzi, în stradă. Bâlbele pe axa Bucureşti - Bruxelles, cu ministrul Petre Daea în rol principal au reuşit să ridice nivelul nervilor la cote maxime. Câştigurile sunt la polul opus, se îndreaptă spre un minim. Nemulţumirile sunt evidente pentru toată lumea, iar explicaţiile oficialilor sunt palide şi de prisos. Agricultorii, victime colaterale ale războiului din Ucraina, pierd mulţi bani din cauza unor decizii pe care nu le înţeleg şi nu vor să le mai accepte.

Ce ne rezervă viitorul

Cornel CodiţăEditorial / 7 aprilie 2023

Cornel Codiţă

Care viitor? Cum, care? Ziua de mîine! Mă rog, poimîine, răspoimîine şi aşa mai departe. Iată o prejudecată cu care eram de mult hotărît să mă iau la trîntă. Ba n-am avut timp, ba altele au dat buzna peste mine, ba m-am luat cu vorba, ba m-am lăsat pe tînjală de azi pe mîine şi uite aşa era să pierd pe drum ditai subiectul.

Judecată sumară

Dan NicolaieOmul sf(M)inteste locul / 7 aprilie 2023

Dan Nicolaie

Lumea vorbeşte enorm şi în multe cazuri foloseşte, în acelaşi sens, aceleaşi cuvinte. Ideal este să nu ne intereseze gura ei. Nu trăim într-o lume ideală. Din când în când, făcând o analiză pe modelul spălătoriilor auto, interior - exterior (faptele mele - ochii lumii), mă întreb dacă merită să mor. Nu mă bântuie nimic, toate sunt în parametrii acceptabili pentru o supravieţuire decentă. Atunci, de unde mi-a venit?

Sundri Khalsa, National Intelligence University: "Bitcoin a creat cicluri pe care alte criptomonede le urmează"

Sundri Khalsa, National Intelligence University: "Bitcoin a creat cicluri pe care alte criptomonede le urmează"

A.I.Bănci-Asigurări / 7 aprilie 2023

"Pe măsură ce este adoptată, volatilitatea Bitcoin va tinde să scadă" 

Bitcoin a creat cicluri pe care alte criptomonede tind să le urmeze, iar volatilitatea monedei digitale se va atenua pe măsură ce adopţia sa va creşte, a spus ieri prof. dr. Sundri Khalsa, specialist în probleme de forecasting, securitate şi analiză instiuţională la Natonal Intelligence University, Statele Unite ale Americii, în cadrul unei conferinţe organizată de Banca Naţională a României.

Forbes: Piaţa obligaţiunilor anticipează recesiunea în SUA, bursele de acţiuni sunt mai optimiste

Forbes: Piaţa obligaţiunilor anticipează recesiunea în SUA, bursele de acţiuni sunt mai optimiste

V.R.Internaţional / 7 aprilie 2023

Curba randamentelor obligaţiunilor, care este unul dintre cei mai importanţi avertizori de recesiune, a semnalat încă de la jumătatea anului 2022 că este posibil să asistăm la declinul economiei americane, potrivit unei analize realizate de Simon Moore în publicaţia Forbes, care menţionează că, în schimb, parte din acţiunile listate în Statele Unite, măsurate de indicele S&P 500, au crescut semnificativ faţă de minimele atinse în octombrie 2022, fiind aproape de nivelul maxim al anului, ceea ce pare să respingă temerile de recesiune.

Statutul lucrătorului cultural profesionist a fost adoptat

Statutul lucrătorului cultural profesionist a fost adoptat

O.D.Miscellanea / 7 aprilie 2023

Statutul lucrătorului cultural profesionist, jalon cuprins în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a fost adoptat prin ordonanţă de urgenţă, anunţă Ministerul Culturii. Potrivit sursei citate, propunerea legislativă, elaborată în cadrul Reformei 3 - Reformarea sistemului de finanţare a sectorului cultural din Componenta 11 - Turism şi cultură, vizează maximizarea potenţialului creativ al lucrătorilor culturali şi menţinerea activă a acestora pe piaţa muncii, dar şi dezvoltarea sectoarelor culturale şi creative şi creşterea contribuţiei lor economice.

Câştiguri tot mai consistente în fotbalul mare

Câştiguri tot mai consistente în fotbalul mare

O.D.Sport / 7 aprilie 2023

Obrazul subţire cu mare cheltuială se ţine. Acest lucru este valabil şi în fotbal. Liga Campionilor, competiţie inaccesibilă acum formaţiilor noastre, are un fond de câştiguri distribuit cluburilor din ce în ce mai mare. Real Madrid, cu un total de 133,709 milioane de euro, este clubul care a câştigat cei mai mulţi bani în ediţia 2021/2022 a Ligii Campionilor, în care a cucerit trofeul după ce a învins în finală echipa FC Liverpool, a anunţat Uniunea europeană de fotbal (UEFA).

Sportul, tot mai divizat de chestiunea sportivilor ruşi şi belaruşi

Sportul, tot mai divizat de chestiunea sportivilor ruşi şi belaruşi

O.D.Sport / 7 aprilie 2023

Lumea sportului trăieşte momente triste. Războiul din Ucraina a rupt efectiv această lume în bucăţi. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat că se va opune unei iniţiative a guvernului ucrainean de a retrage federaţiilor statutul lor naţional dacă sportivii lor concurează împotriva ruşilor sau belarusilor.

Premierul Ciucă scapă de dosarul penal, dar plagiatul poate fi cercetat de Universitatea Naţională de Apărare

Premierul Ciucă scapă de dosarul penal, dar plagiatul poate fi cercetat de Universitatea Naţională de Apărare

I.GHE.Politică / 7 aprilie 2023

Premierul Nicolae Ciucă rămâne cu "onoarea reperată", după ce Parchetul General a dispus, în 15 martie 2023 clasarea dosarului penal în care şeful Guvernului era acuzat de încălcarea drepturilor de autor în teza sa de doctorat, anunţă Emilia Şercan într-un articol publicat în PressOne.

Prin decizia procurorului de caz, la un an după deschiderea dosarului, se constată că fapta de care Nicolae Ciucă era acuzat era prescrisă încă din anul 2008.

Termen limită depăşit pentru înregistrarea în sistemul RetuRO

Termen limită depăşit pentru înregistrarea în sistemul RetuRO

GEORGE MARINESCUCompanii / 7 aprilie 2023

Sistemul RetuRO (de garanţie-returnare) se referă la ambalajele primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 litri şi 3 litri inclusiv Sistemul ar trebui să devină operaţional la 1 ianuarie 2024 Termenul limită până la care companiile erau obligate, conform legii, să se înscrie în acest sistem este 28 februarie 2023 Până în 5 aprilie, doar 30.000 de operatori economici finalizaseră procedura de înscriere Conform legii, restul agenţilor economici riscă să fie amendaţi de Garda de Mediu  

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 07 Aprilie2023

MACRO NEWSLETTER 07 Aprilie2023

Macroeconomie / 7 aprilie 2023

Producţia industrială din Germania a crescut peste aşteptări în februarie 2023, cu o rată lunară de 2%, după un avans de 3,7% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 0,6%, după un declin de 1,6% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo