Super Luna îi înnebuneşte pe oameni

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 18 martie 2011

Super Luna îi înnebuneşte pe oameni

Evenimentele din Japonia din ultima săptămână au reuşit să schimbe în mod dramatic percepţia oamenilor vizavi de fenomenul care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Sâmbătă, Pământul va fi la cea mai mică dis-tanţă de Lună din ultimii 20 de ani, distanţa fiind de numai 356.578 de kilometri.

Distanţa medie a Lunii faţă de planeta noastră este de aproximativ 384.400 kilometri. Dacă în urmă cu o lună informaţia aceasta nu stârnea prea multe reacţii, acum tot mai mulţi oameni sunt interesaţi de posibilele consecinţe şi de scenariile specialiştilor. Nu este mai puţin adevărat că s-a îngroşat şi numărul impostorilor care livrează tot felul de informaţii false, speculând la maxim elementele ştiinţifice pe care le ames-tecă în mod grosolan cu interpretări proprii. Cea mai catastrofală poveste, dar şi cea mai puţin plauzibilă, lansată pe mai multe bloguri din SUA, vorbeşte de o "dereglare" totală a Lunii, care în final se va prăbuşi peste Pământ. Despre efectele unei astfel de ciocniri este inutil să mai discutăm. Există şi mesaje care doresc să liniştească populaţia planetei, cum că pe 19 martie nu poate avea loc o apocalipsă planetară, unele explicaţii fiind pur şi simplu tragi-comice. În această categorie se încadrează ipotezele conform cărora nu are cum să se producă sfârşitul lumii pentru că acesta va avea loc anul viitor, în 2012, aşa cum a prevestit calendarul mayaş, sau că apocalipsa a avut deja loc.

Conform oamenilor de ştiinţă, un lucru este cert, în noaptea de 19 spre 20 martie mareele vor fi mult mai înalte, pentru că mările şi oceanele sunt atrase de gravitaţia lunii. Acest lucru s-a întâmplat şi la ultimele perigee lunare din 1955, 1974, 1992. De asemenea, este posibil să aibă loc unele fenomene naturale extreme: cutremure, erupţii vulcanice, inundaţii, dar nimeni nu poate preciza cu exactitate intensitatea acestora. Una din vocile autorizate din ţara noastră, Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a infirmat zvonurile conform cărora poziţia la perigeu a Lunii ar putea genera un seism major în zona Vrancei, acesta susţinând că în următorii ani putem să stăm liniştiţi din acest punct de vedere.

În schimb, un grup de specialişti ruşi de la Universitatea M.V.Lomonosov din Moscova au legat cutremurul din Japonia de fenomenul astral aflat în plină desfăşurare în aceste zile, cunoscut şi sub numele de Super Luna. Astfel, din cauza atracţiei sporite, Pământul îşi modifică foarte uşor forma, alungindu-se, fapt care provoacă mişcări masive ale scoarţei terestre, momente în care se declanşează cutremure şi erupţii vulcanice.

Dincolo de toate aceste fenomene naturale, medicii afirmă că Luna poate influenţa direct starea de sănătate a oamenilor. Conform unor studii, 80% dintre specialiştii în sănătate mintală sunt convinşi că fazele Lunii au efect asupra comportamentelor umane. Perigeul lunar poate provoca stări de agitaţie, irascibilitate, agresivitate şi insomnii puternice.

Aşa stând lucrurile, la sfârşitul acestei săptămâni foarte mulţi oameni vor resimţi din plin aceste stări neplăcute. Acesta pare a fi cel mai mare pericol care îi paşte pe oameni pe 19 martie 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb