SUPLIMENT CRYPTO / LYN ALDEN, ECONOMIST: "Criptoactivele oferă opţiuni indivizilor când guvernele încep să schimbe legea contrar ideii de libertate"

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 martie 2022

 Lyn Alden, economist şi fondator al Lyn Alden Investment Strategy

Lyn Alden, economist şi fondator al Lyn Alden Investment Strategy

Situaţia tensionată din Canada, din luna februarie, dintre guvern şi protestatarii din "Convoiul Libertăţii", a scos în evidenţă beneficiile pe care le oferă criptomonede, portofelele digitale şi serviciile financiare asociate care au la bază tehnologia blockchain, arată într-o postare pe Twitter Lyn Alden, economist şi fondator al Lyn Alden Investment Strategy.

Pe fondul blocării capitalei Ottawa de către protestatari, guvernul canadian a implementat o Lege privind situaţiile de urgenţă - utilizată până acum doar în situaţii de conflicte militare - şi a dispus băncilor şi altor instituţii ce oferă servicii financiare să blocheze conturile şi banii celor afiliaţi protestelor şi celor care sunt "prinşi" că donează bani cauzei protestatarilor.

Totodată, Înalta Curte din Ontario, capitala Canadei, a dispus un ordin către furnizorii de criptomonede şi portofele digitale să blocheze la rândul lor conturile utilizatorilor implicaţi în "Convoiul Libertăţii". Însă compania Nunchuk, care oferă portofele digitale pentru Bitcoin, a anunţat că nu poate să ducă la îndeplinire ordinul ca urmare a naturii criptoactivelor.

În răspunsul transmis Înaltei Curţi din Ontario, compania canadiană arată că Nunchuk este o firmă de portofele ce oferă custodie proprie a instrumentelor financiare - fiind doar furnizor de software -, nu o firmă de intermediere financiară.

"Software-ul nostru poate fi folosit gratuit. Permite oamenilor să elimine posibile erori şi să stocheze Bitcoin în cel mai sigur mod posibil, în acelaşi timp în care oferă confidenţialitate. Nu colectăm informaţii de identificare a utilizatorilor dincolo de adresele lor de email şi nu deţinem nicio cheie (pentru portofele). Ca urmare: 1. nu putem «îngheţa» activele utilizatorilor noştri; 2. nu putem «preveni» mutarea lor; 3. nu avem informaţii sau cunoştinţe despre «existenţa, natura, valoarea şi locaţia» activelor utilizatorilor noştri. Toate acestea prin modul de funcţionare al tehnologiei. Vă rugăm să căutaţi cum funcţionează serviciile de custodie proprie şi cheile private", se arată în răspunsul publicat de companie pe pagina sa de Twitter şi transmis Înaltei Curţi din Ontario, Canada.

Lyn Alden, economist şi fondator al Lyn Alden Investment Strategy, explică că serviciile financiare de custodie permit guvernelor să blocheze conturi bancare direct, iar ulterior să stabilească cine este vinovat sau nevinovat. În schimb, serviciile precum Nimchuk oferă opţiuni indivizilor "când guvernele încep să schimbe legea într-un mod contrar ideii de libertate".

"Banii aflaţi în custodie (la o bancă) de multe ori nu pot fi retraşi dintr-o jurisdicţie dacă, pentru oricare motiv, statul de drept eşuează în jurisdicţia respectivă. Banii aflaţi în custodie proprie (prin servicii financiare de custodie proprie - n.r.) pot fi retraşi dintr-o jurisdicţie dacă individul este capabil să se mute în altă parte, iar uneori chiar şi dacă nu poate. Nu este o chesiune de «dreapta sau de stânga», este de ajuns să îţi imaginezi că cel mai detestat politician câştigă alegerile următoare sau poate pe cele ce vor urma. Majoritatea oamenilor sunt în favoarea regulilor statului de drept, dar întrebarea este «care reguli?». Prin urmare, Bitcoin şi criptomonedele nu sunt despre «eludarea legii», ci mai degrabă despre forţarea guvernelor de a acţiona în conformitate cu legea şi despre oferirea de opţiuni de mobilitate (financiară) indivizilor atunci când guvernele încep să schimbe legea într-un mod contrar ideii de libertate", explică Alden pe contul ei de Twitter.

KPMG Canada a cumpărat Bitcoin şi Ethereum

KPMG Canada, una din companiile de audit din aşa-numitul Big Four, a cumpărat în luna februarie Bitcoin şi Ethereum în semn de angajament faţă de adopţia tehnologiilor emergente şi a clasei de active, potrivit unui anunţ al companiei. Aceasta este prima investiţie directă în criptoactive a companiei, care arată că expunerea include şi alte investiţii pentru contracararea amprentei de carbon pe care o presupune minarea celor două criptomonede, investiţii în concordanţă cu politica şi angajamentele ESG.

"Criptoactivele reprezintă o clasă de active în fază de maturizare. Investitori precum fonduri de hedging, fonduri de tip «family office», fonduri de pensii şi asiguratori îşi cresc din ce în ce mai mult expunerea pe criptoactive, iar serviciile financiare tradiţionale precum cele bancare, de consultanţă şi de brokeraj explorează oferirea de produse şi servicii ce vizează criptoactive. Această investiţie reflectă credinţa noastră că adopţia instituţională a criptoactivelor şi a tehnologiei blockchain va continua să crească şi va deveni o parte integrantă a mixului de active", explica investiţia Benjie Thomas, directorul general al KPMG Canada.

Kareem Sadek, partener la KPMG Canada pe noul departament de criptoactive şi servicii blockchain, adaugă că "industria de criptoactive continuă să crească şi să se maturizeze şi trebuie să fie luată în considerare de investitorii instituţionali şi de societăţile care oferă servicii financiare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb