SUPLIMENT CRYPTO "Regândim şi redefinim întreaga experienţă a banilor, a activelor, a titlurilor de proprietate"

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 martie 2022

Beniamin Mincu, directorul general al Elrond România

Beniamin Mincu, directorul general al Elrond România

Elrond România foloseşte internetul pe post de canal global de distribuţie într-un efort de a regândi şi redefini întreaga experienţă a banilor, a activelor, a titlurilor de proprietate, făcându-le accesibile tuturor în cel mai simplu şi rapid mod, ne-a declarat Beniamin Mincu, fondatorul şi directorul general al Elrond Network România.

Potrivit acestuia, valoarea unei criptomonede provine dintr-o combinaţie de factori, iar în acest moment tehnologia block-chain se află într-un punct de inflexiune care va deschide orizontul unor oportunităţi foarte mari pentru concretizarea unei transformări financiare.

Mincu este de părere că 2022 va fi anul care în care piaţa NFT-urilor va înregistra o expansiune foarte mare, după ce în 2021 vânzările de NFT-uri au depăşit valoarea de 20 de miliarde de dolari. Până acum, prin reţeaua Elrond au fost create peste 300.000 de NFT-uri.

"Recent, Elrond a achiziţionat Utrust, un procesator de plăţi care permite oricui să accepte plăţi în criptomonede, care apoi sunt convertite în monede suverane fiat, la un cost total mai mic decât se plăteşte astăzi la procesatorii de plăti cu cardul sau transferuri bancare. Cu tehnologia Utrust construim un nou sistem, unde atât cei care plătesc ,cât şi cei care încasează vor câştiga un procent din fiecare tranzacţie, în loc să îl plătească", ne-a declarat Beniamin Mincu.

Acesta a mai precizat că Elrond pregăteşte lansarea propriului marketplace de NFT-uri şi extinderea la nivel internaţional. Totodată, Mincu a precizat că, în curând, investitorii vor putea accesa împrumuturi avantajoase bazate pe cantitatea de criptomonede deţinută.

(Interviu cu Beniamin Mincu, directorul general al Elrond România)

"Valoarea unei criptomonede vine dintr-o combinaţie de trei elemente: utilitate, potenţial, social" "Tehnologia blockchain se află într-un punct de inflexiune care deschide orizontul unor oportunităţi incredibile - în următorii ani vom vedea cea mai rapidă transformare financiară" "Construim un nou sistem unde atât cei care plătesc, cât şi cei care încasează vor câştiga un procent din fiecare tranzacţie, în loc să îl plătească" "Ne aşteptăm ca anul 2022 să fie anul în care NFT-urile vor avea o expansiune incredibilă"

Reporter: Ce dă valoare unei criptomonede şi care consideraţi că este distincţia dintre o investiţie cripto bună şi una, dacă nu proastă, neinspirată?

Beniamin Mincu: Valoarea unei criptomonede poate veni dintr-o combinatie de trei elemente: utilitate, potenţial, social. Monedele cu utilitate sunt folosite în economii digitale unde acestea sunt necesare pentru a accesa anumite servicii sau funcţionalităţi. EGLD (sistemul de criptomonedă lansat de Elrond România - n.r.), de exemplu, este necesar pentru plata tranzacţiilor pe Elrond Network şi MEX pentru a participa pe platforma Maiar Exchange. Monedele cu potenţial sunt asociate proiectelor aflate la început de drum, care construiesc infrastructură şi aplicaţii care sunt necesare sau dorite, şi care vor avea ulterior utilitate. Un exemplu este RIDE de la holoride, dezvoltatorul de experienţe virtuale pentru automotive, care promite să transforme radical experienţa pasagerilor ai mijloacelor de transport. Monedele sociale se bazează pe abilitatea creatorilor de a capta imaginaţia audienţei prin conţinut amuzant, idealuri comune sau alte astfel de elemente imateriale, la care comunităţile de pe internet aderă în principal prin intermediul platformelor de socializare. Un exemplu aici este Dogecoin, o monedă care are ca simbol un căţel şi a fost pornită ca o glumă, însă ulterior a captat inclusiv atenţia lui Elon Musk.

Criptomonedele pot avea toate aceste dimensiuni şi este important pentru investitori să studieze temeinic înainte de a investi pentru a înţelege dacă problemele rezolvate de un anumit proiect sunt reale şi dacă echipa din spatele proiectului are capabilitatea de a executa ce şi-a propus, pentru a creşte şansele ca investiţia lor sa fie una bună.

Reporter: De ce ar investi cineva într-o criptomonedă sau o reţea care are ca underlying o criptomonedă, pe lângă căutarea unui randament superior inflaţiei sau altor randamente oferite de diverse instrumente de economisire?

Beniamin Mincu: Este esenţial să înţelegem că tehnologia blockchain se află într-un punct de inflexiune care deschide orizontul unei oportunităţi incredibile cu efecte pe termen lung şi care va impacta multe generaţii de-acum înainte. Noi credem că în următorii ani vom vedea cea mai rapidă transformare financiară - de la tehnologia tradiţională veche şi neperformanta la tehnologia blockchain de ultima oră care permite tranzacţii la viteza şi scara internetului.

Elrond a înţeles nevoia unei revoluţii economice globale şi a construit această tehnologie de la zero, aducând o îmbunătăţire de 1.000 de ori în capacitate de procesare, viteza de execuţie şi cost raportat la orice alt sistem financiar existent pe piaţă la ora actuală. Practic, cu 1$ prin blockchain-ul Elrond se pot realiza 1.000 de tranzacţii cu o capacitate de a procesa mai mult de 15.000 tranzacţii pe secundă.

Astfel ne stă în faţă o piaţă de trilioane de dolari care prin implementarea tehnologiei blockchain se poate multiplica de 10 sau de 100 ori, iar efectul asupra economiei mondiale va fi fulminant. Folosind internetul ca şi canal de distribuţie global regândim şi redefinim practic întreaga experienţă a banilor, a activelor, a titlurilor de proprietate făcându-le accesibile tuturor în cel mai simplu şi rapid mod cu putinţă, iar asta va duce în final la schimbarea şi îmbunătăţirea semnificativă a vieţilor noastre.

Reporter: Cu ce este diferită reţeaua/criptomoneda Elrond de restul celor de pe piaţă? De ce ar investi cineva în Elrond şi nu în alte criptomonede?

Beniamin Mincu: Elrond a pus de la bun început accentul pe dezvoltarea tehnologiei care stă în spatele monedei eGold şi nu pe latura financiară/investiţională, care desigur că poate aduce beneficii. Recomandăm investitorilor să facă acest demers educaţional şi informaţional ce le va oferi şansa să înţeleagă elementele cheie care pot sta la baza unei investiţii.

Elrond construieşte fundaţia unei noi economii care va fi deschisă oricui, de oriunde. Tehnologia ce stă la baza Elrond rezolvă una dintre problemele fundamentale ale reţelelor blockchain: performanţa. Dacă Bitcoin şi Ethereum nu pot procesa decât 7-15 tranzacţii pe secundă, Elrond procesează astăzi 15.000 şi poate imediat să crească dincolo de 100.000 de tranzacţii pe secundă, dacă este astfel de cerere.

Prin aplicaţia Maiar, punem la dispoziţia următorului miliard de oameni abilitatea de a fi în Web3 şi spaţiul cripto în doar câteva secunde, folosind telefonul mobil.

Maiar Exchange este o piaţă descentralizată pentru active digitale care a depăşit imediat după lansare o valoare totală de peste 1 miliard de dolari, şi care este în continuă dezvoltare.

Recent, Elrond a achiziţionat Utrust, un procesator de plăţi care permite oricui să accepte plăţi în criptomonede, care apoi sunt convertite în monede suverane fiat, la un cost total mai mic decât se plăteşte astăzi la procesatorii de plăti cu cardul sau transferuri bancare. Cu tehnologia Utrust construim un nou sistem, unde atât cei care plătesc cât şi cei care încasează vor câştiga un procent din fiecare tranzacţie, în loc să îl plătească.

Elrond lucrează şi la alte elemente care vor conferi ecosistemului valoare adaugată şi va oferi premisele de dezvoltare într-un ritm accelerat pe termen scurt, mediu şi lung.

Reporter: Ce sfat aţi da unui investitor în Elrond?

Beniamin Mincu: Ceea ce defineşte cu adevărat un investitor smart este mind-setul acestuia. Capacitatea de a-şi forma şi disciplina gândirea în aşa fel încât orice s-ar întâmpla în economie să rămână raţional şi stabil în deciziile luate. Investitorul smart îşi setează obiectivele pe termen lung şi îşi formează corect aşteptările în raport cu evoluţia proiectului. Piaţa criptomonedelor aduce după ea o volatilitate ridicată şi tocmai de aceea este extrem de important ca investitorul să nu se lase influenţat de potenţialele schimbări rapide ale preţului.

Investitorul matur ştie că proiectele care vor construi şi vor continua să construiască indiferent de circumstanţe, vor continua să performeze. Proiectele care dezvoltă tehnologii inovatoare şi use-case-uri ce deschid calea spre adopţie îşi vor spune cuvântul mai devreme sau mai târziu, iar asta se va reflecta şi în preţ la momentul potrivit. Dar investitorul matur înţelege că nu acesta ar trebui să fie focusul, de aceea el îşi păstrează planul stabilit iniţial si nu se lăsa influenţat de oscilaţii temporare, păstrându-şi mentalitatea unui investitor pe termen lung, mentalitate care-l va face într-un final să devină un investitor de succes.

Reporter: Cum vedeţi viitorul acestei reţele pe care aţi creat-o şi unde estimaţi că veţi ajunge să zicem în următorii 10 ani? Care este business-plan-ul Elrond Network pentru următorii 10 ani?

Beniamin Mincu: Scopul Elrond a fost să construiască un sistem financiar transparent, accesibil tuturor la nivel global, cu functionalităţi intuitive şi performanţe la scara internetului. Peste 1,3 milioane de conturi au fost create până în acest moment şi peste 35 milioane tranzacţii au fost realizate pe block-chainul Elrond. Peste 300 startup-uri dezvoltă în acest moment proiecte inovatoare pentru ecosistemul Elrond şi toate acestea au dus la creşterea unui proiect de suflet cu o comunitate vibrantă de peste 500 mii de oameni din întreaga lume. Am devenit primul block-chain european cu amprentă negativă de carbon. Toate acestea în nici 2 ani de la lansarea reţelei pe piaţă.

Aplicaţia noastră de plăţi digitale Maiar, exchange-ul descentralizat Maiar Exchange, incubatorul de proiecte inovatoare Maiar Launchpad sunt doar câteva din instrumentele cele mai puternice care au propulsat ecosistemul Elrond în punctul în care se află astăzi.

În următorii 10 ani ne vom concentra tot mai mult pe componentele care vor aduce adopţia la un cu totul alt nivel.

Modulele DeFi Lending & Synthetics în care oamenii vor putea accesa împrumuturi avantajoase bazate pe cantitatea de eGold deţinută, partea de Gaming & Earning corelată cu lansarea Marketplace-ului nostru de NFT-uri, planurile de extindere internaţională prin locaţii strategice de dezvoltare a ecosistemului Elrond sunt doar câteva din piesele care vor contribui la expansiunea noii economii mondiale create de Elrond.

Reporter: Cum caracterizati piaţa NFT, atât la noi, cât şi în afara ţării? Pare un fenomen apărut din excesul de lichiditate din lume, dar consideraţi că există un rol şi aplicaţii în lumea reală pentru NFT-uri?

Beniamin Mincu: Una din cele mai semnificative contribuţii pe care tehnologia blockchain a adus-o internetului a fost să faciliteze transferul de asset-uri digitale în cel mai simplu şi creativ mod cu putinţă. Arta şi entertainmentul joacă un rol major în acest domeniu şi numai în anul 2021 vânzările de NFT-uri au depăşit 20 miliarde de dolari. Mai mult de 300.000 NFT-uri au fost "mintate" până acum pe reţeaua Elrond şi mai mult de 200 de proiecte au generat volume de zeci de mii de eGold pe zi.

Datorită proprietăţilor unice ale reţelei Elrond, care oferă transferuri extrem de ieftine între utilizatori, ecosistemul NFT-urilor a cunoscut o creştere fulminantă în ultimele luni şi ne aşteptăm ca anul 2022 să fie anul în care NFT-urile vor avea o expansiune incredibilă. Odată cu lansarea propriului Marketplace acest univers va căpăta noi valenţe prin prezenţa unora din cei mai consacraţi artişti, actori, muzicieni şi sportivi de renume mondial.

Combinaţia unică dintre tehnologia pe care Elrond a construit-o şi simplitatea elegantă a aplicaţiei noastre Maiar a făcut ca NFT-urile să fie uşor de creat şi transferat pe reţeaua noastră, deschizând calea către un univers creativ nemaiîntâlnit şi disponibil acum pentru oricine, oricând şi oriunde s-ar afla.

Reporter: Vă mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb