Suprasubscriere de peste cinci ori pentru oferta Bucovina - Club de Munte

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Companii / 1 octombrie 2019

Oferta publică de răscumpărare de acţiuni derulată de Bucovina - Club de Munte (BCM) în perioada 17 - 30 septembrie, a atras interesul investitorilor, care au suprasubscris operaţiunea de piaţă de 5,4 ori, reiese din raportul emitentului remis ieri operatorului pieţei noastre de capital.

Derulată la un preţ de 0,0825 lei/titlu, oferta publică prin care Bucovina - Club de Munte a ţintit răscumpărarea a 5,02 milioane de acţiuni proprii (echivalentul a 3% din capitalul social), a avut un indice de alocare de 0,1854875127, ceea ce înseamnă că la 100 de acţiuni oferite spre răscumpărare, de un acţionar oarecare, acesta a putut vinde 18 la preţul preferenţial.

Probabil, interesul acţionarilor pentru operaţiunea derulată de Bucovina - Club de Munte stă în lichiditatea redusă a acţiunilor BCM, în condiţiile în care preţul la care s-a derulat operaţiunea s-a situat cu puţin peste cotaţia acţiunilor BCM din piaţă pentru întreaga perioadă scursă din momentul anunţului aprobării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a programului şi până în momentul încheierii efective a operaţiunii şi sub valoa-rea nominală a acţiunii, de 0,1 lei.

Astfel, deţinătorii de pachete de acţiuni BCM au avut posibilitatea să îşi transforme în bani investiţia în titlurile unei companii pentru care cu greu ar fi găsit contraparte în piaţa "regular".

Pentru primele şase luni ale anului curent, Bucovina - Club de Munte a raportat un profit net de 0,73 milioane de lei, faţă de o pierdere 0,78 milioane de lei reflectată în situaţiile financiare la jumătatea lunii iunie 2018.

Veniturile din serviciile turistice s-au majorat, după prima jumătate a lui 2019, cu 6,28%, la 4,019 milioane de lei, în timp ce cheltuielile operaţionale au fost de 3,85 milioane de lei, cu 5,74% sub cele de la mijlocul anului trecut.

În plus, rezultatul final a beneficiat de un câştig net din reevaluarea activelor financiare la valoare justă prin profit sau pierdere de 0,47 milioane de lei, faţă de pierderea de 0,53 milioane de lei, suferită de emitent după prima parte a lui 2018.

Valoarea de piaţă a Bucovina - Club de Munte, companie care este controlată de SIF Muntenia (SIF4) cu o deţinere de 67,17%, este de 13,136 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb