SURSE Atena către creditori: "Nu putem implementa unele cerinţe adiţionale"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 mai 2016

Grecia şi-a înştiinţat creditorii - Europa şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) - că nu poate implementa unele dintre modificările legislative suplimentare solicitate în schimbul noilor împrumuturi, spun surse apropiate discuţiilor dintre părţi, conform Reuters.

Dacă acest lucru se va confirma, am putea asista la o nouă amânare a plăţii tranşei din pachetul de asistenţă obţinut de Grecia anul trecut. Banii sunt necesari rambursării creditelor către FMI, în iunie, şi plăţii bondurilor Băncii Centrale Europene (BCE) cu maturitatea în iulie, respectiv achitării facturilor restante.

Săptămâna trecută, după luni de negocieri, Grecia şi creditorii au finalizat analiza programului de salvare, deschizând calea către o reducere a datoriei, aşa cum doreşte Grecia şi cum aşteaptă FMI de la creditorii europeni ai ţării.

Creditorii au dat, atunci, undă verde pentru plata a 10,3 miliarde de euro către Grecia, în tranşe, cu condiţia ca Atena să modifice unele legi recente care privesc sistemul de pensii, privatizările şi vânzarea creditelor neperformante.

Dar, potrivit Reuters, ministrul finanţelor de la Atena, Euclid Tsakalotos, le-a transmis o scrisoare creditorilor săptămâna trecută, în care afirmă că este posibil ca unele cerinţe adiţionale să nu poată fi îndeplinite.

Ministrulde finanţe de la Atena nu a făcut vreo declaraţie cu privire la cele publicate de Reuters. În schimb, un oficial din guvernul de la Atena a declarat, potrivit Reuters: "Nu putem face nicio modificare substanţială, dar vom continua cu modificările tehnice discutate. Unele dintre acestea sunt corecte".

Confrom publicaţiei elene Ta Nea, scrisoarea a fost trimisă către comisarul european Pierre Moscovici, către Benoit Coeure - membru în conducerea BCE şi către Poul Thomsen, şeful FMI pentru Europa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Datoria scade cu o noua datotie sau cu stergerea datoriei.

    Circula un filmulet ca datoria externa doar Romania si-a platit-o sub Ceausescu restul nici o tara desi datoriile tarilor creste si creste. Dupa cum se vede si datoria Romaniei dupa ce Ceausescu a fost impuscat. E adevarat ? 

    1. Desigur.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb