Surse: Banca Popolare di Bari vrea 500 de milioane de euro de la investitori

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 ianuarie 2019

Surse: Banca Popolare di Bari vrea 500 de milioane de euro de la investitori

Banca italiană Popolare di Bari va încerca să obţină până la 500 de milioane de euro (577 milioane de dolari) de la investitori ca să-şi consolideze finanţele, potrivit unei surse citate de Reuters.

Banca cooperatistă nelistată a identificat, în 2017, o dificultate "semnificativă şi obiectivă" în atragerea de fonduri de pe pieţe. Popolare di Bari concurează cu mai mulţi rivali locali din regiunea Apulia.

Amintim că eşecul în obţinerea de capital privat a determinat Banca Centrală Europeană (BCE), luna aceasta, să plaseze rivalul mai mare al Popolare di Bari, Carige, sub administrare specială şi a obligat guvernul de la Roma să promită sprijin financiar de 1,3 miliarde de euro.

Popolare di Bari a făcut eforturi ca să-şi reducă activele toxice acumulate în perioada recesiunii, însă creditele neperfomante din portofoliul său încă erau estimate la aproximativ o cincime din totalul împrumuturilor, în noiembrie 2018.

Popolare di Bari, bancă neprofitabilă, plănuieşte acum o emisiune de acţiuni noi, din care să obţină 300 de milioane de euro, respectiv un plasament de datorii subordonate de 200 de milioane de euro, conform sursei amintite. Aceasta menţionează că nu este clar cum va răspunde piaţa la aceste plasamente.

Popolare di Bari a informat că va aproba un nou plan de business şi măsuri de majorare a capitalului în cadrul unei reuniuni a boardului, care va avea loc la finele lunii ianuarie, în timp ce o sursă din Banca Italiei a afirmă că banca centrală urmăreşte cu atenţie acest proces.

Unii bancheri din sectorul investiţiilor au declarat, citaţi de Reuters, că Popolare di Bari ar putea întâmpina probleme în atragerea de investitori din cauză că se află în regiunea nedezvoltată a ţării Apulia (în Sud), unde riscurile de faliment sunt mari.

Popolare di Bari a avut pierderi de 139 de milioane de euro în primele şase luni din 2018.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb