Surse: "Citigroup" alege Frankfurt ca sediu european pentru operaţiunile de trading

Ziarul BURSA #Internaţional / 19 iulie 2017

Surse: "Citigroup" alege Frankfurt ca sediu european pentru operaţiunile de trading

Banca americană "Citigroup" a ales oraşul Frankfurt ca sediu european pentru operaţiunile de trading, iar planul urmează să fie prezentat board-ului în această săptămână pentru aprobare, potrivit unei surse apropiate deciziei, citate de Bloomberg, conform News.ro.

Decizia de extindere a operaţunilor deja existente în oraşul german va duce la crearea a 150-250 de noi posturi la Frankfurt, a spus sursa citată, adăugând că rămâne de stabilit dacă acestea vor fi ocupate prin transferarea unor angajaţi existenţi sau prin angajări locale, fiind probabil să fie o combinaţie.

Biroul din Frankfurt al "Citigroup", unde banca americană are deja 350 de angajaţi, va efectua unele dintre activităţile de trading care au loc în prezent la Londra, dar capitala britanică va rămâne sediul central pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, a mai spus sursa.

"Citigroup" a analizat o astfel de măsură de luni de zile, după ce britanicii au votat anul trecut pentru ieşirea din Uniunea Europeană (Brexit). Banca a evaluat oraşe din Irlanda, Spania, Italia, Germania, Franţa şi Olanda.

Frankfurt este alegerea naturală pentru multe companii internaţionale, datorită ecosistemului financiar format de "Deutsche Bank", Banca Centrală Europeană şi autoritate pentru servicii financiare BaFin.

Vineri, "Citigroup" a anunţat că profitul pe care l-a obţinut în trimestrul al doilea din acest an a scăzut cu 3% faţă de perioada similară din 2016, în condiţiile în care banca şi-a constituit provizioane în creştere pentru acoperirea împrumuturilor neperformante, în special pe segmentul cardurilor de credit, care se află în expansiune.

Câştigul a fost de 3,87 miliarde de dolari sau 1,28 dolari/acţiune în intervalul aprilie-iunie 2017, comparativ cu 3,99 miliarde de dolari ori 1,24 dolari/acţiune în aceeaşi perioadă din 2016. Rezultatul este, însă, mai mare decât estimările analiştilor: 1,21 dolari/acţiune.

"Citigroup" a avut, în perioada de raportare, venituri nete din dobânzi de 15,20 miliarde de dolari, cu 6% mai mari faţă de anul anterior.

Cifra de afaceri a băncii a crescut cu 2%, la 17,90 miliarde de dolari, depăşind aşteptările analiştilor, care erau de 17,37 miliarde de dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb