Surse: Deutsche Bank a finalizat acordul pentru transferul unor angajaţi la BNP

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 septembrie 2019

Surse: Deutsche Bank a finalizat acordul pentru transferul unor angajaţi la BNP

Deutsche Bank AG, cel mai mare grup bancar german, a finalizat acordul de trans-fer pentru 1.000 de angajaţi la BNP Paribas SA din Franţa, ca parte a retragerii sale de pe segmentul de investment banking, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Circa 1.000 de salariaţi ai Deutsche Bank se vor muta la rivalul din Franţa până în 2021, conform surselor. Ashley Wilson, unul dintre executivii Deutsche Bank, care supraveghează desprinderea activelor nedorite din banca germană, va conduce operaţiunea de transfer şi este posibil să devină şeful diviziei combinate din cadrul BNP, mai spun sursele.

Volumul activelor care se vor adăuga astfel BNP este incert, deoarece bilanţurile clienţilor Deutsche Bank au scăzut cu aproximativ jumătate, până la 80 de miliarde de dolari, de la momentul la care banca şi-a anunţat intenţia de a transfera afacerea.

Creditorii se aşteaptă ca, acum, clienţii să revină, deoarece există mai multă certitudine privind afacerea, potrivit surselor.

Deutsche Bank şi BNP s-au înţeles în privinţa transferului în luna iulie, însă finalizarea acordului a fost complicată din cauza plecării clienţilor. Acordul mai trebuie să primească aprobarea autorităţilor de reglementare şi ar putea duce BNP în top 4 global al societăţilor de brokeraj primar, în următoarele 12 luni, cu bilanţuri ale clienţilor de 250-300 de miliarde de dolari, după cum estimează sursele.

Deutsche Bank va continua să administreze platformele de tranzacţii electronice cu acţiuni şi de brokeraj primar până când clienţii vor trece la BNP, care va primi tehnologia de bază care susţine aceste platforme.

Reprezentanţii BNP Paribas şi Deutsche Bank au refuzat să facă declaraţii privind acordul.

În ultimii ani, Deutsche Bank şi BNP s-au plasat pe locuri de la şapte la nouă, la nivel mondial, în clasamentele cuprinzând operaţiunile de brokeraj primar, după primele cinci mari bănci de investiţii de pe Wall Street şi Barclays, potrivit datelor Coalition.

Deutsche Bank derulează un plan de restructurare estimat la 7,4 miliarde de euro. Banca a înregistrat, în intervalul aprilie-iunie 2019, cea mai mare pierdere trimestrială a sa din ultimii patru ani, pe fondul costurilor generate de planul de restructurare. Rezultatul negativ net a fost de 3,1 miliarde de euro în trimestrul al doilea din 2019, faţă de un profit de 201 miliarde de euro în trimestrul întâi din anul curent, respectiv de 401 milioane de euro în trimestrul al doilea din 2018. Analiştii preconizau o pierdere de 1,7 miliarde de euro.

Pierderea trimestrială este cea mai mare înregistrată de bancă după intervalul iulie-septembrie 2015, când atingea 6 miliarde de euro. Instituţia de credit preconizează că va reveni pe profit anul viitor.

În perioada menţionată, veniturile din vânzările băncii germane au scăzut cu 6%, la 6,2 miliarde de euro, în timp ce analiştii anticipau 6,3 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb