Banca americană de investiţii "Goldman Sachs Group" Inc. îşi reduce cu aproape 30% personalul de pe segmentul de investment-banking din Singapore, comparativ cu nivelul de la începutul anului curent, spun surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.
Sursele adaugă că Ruben Bhagobati, şeful departamentului de fuziuni şi achiziţii din cadrul "Goldman Sachs" Asia de Sud-Est, respectiv directorul general al "Goldman Sachs" Singapore, Antoine Izard, se numără printre cei care vor părăsi firma.
Potrivit surselor, de la începutul lunii ianuarie, aproape 15 persoane trebuie să plece sau au plecat deja din echipa de investment-banking a "Goldman Sachs" Singapore.
Astfel, "Goldman Sachs" se alătură rivalilor "Standard Chartered" Plc, "CIMB Group Holdings" Bhd. şi "Nomura Holdings" Inc. în procesul de reducere a personalului din Asia, ca urmare a înăspririi, la nivel global, a reglementărilor din domeniu şi a cerinţelor de capital.
Conform Bloomberg News, Hsin Yue Yong, şeful diviziei de investment-banking din cadrul "Goldman Sachs" Asia de Sud-Est, a decis să demisioneze până la finele lunii februarie. Tim Leissner, care a fost relocat în Singapore anul trecut, va fi preşedinte al băncii pentru regiunea menţionată.
Edward Naylor, purtător de cuvânt al "Goldman Sachs", sucursala din Hong Kong, a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la plecările din bancă. La rândul lor, Bhagobati şi Izard au refuzat să facă vreo declaraţie.
Banca americană îşi reduce personalul din Asia de Sud-Est după ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a scăzut în regiune la 24,1 miliarde dolari în 2014, de la 36,6 miliarde dolari în 2013.
Rezultatele "Goldman Sachs" în Asia de Sud-Est s-au situat în urma celor din zona extinsă Asia-Pacific, conform datelor Bloomberg. Anul trecut, divizia a ocupat locul al doilea în rândul aranjorilor de oferte de acţiuni şi drepturi din Asia Pacific, comparativ cu locul al zecelea în privinţa vânzărilor în Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est.
Totodată, banca americană a fost al doilea mare consultant pentru fuziuni şi achiziţii din Asia Pacific, în 2014, respectiv al cincilea din Asia de Sud-Est, mai notează Bloomberg. Cel mai mare consultant pentru fuziuni şi achiziţii din Asia de Sud-Est a fost, în 2014, banca americană "Citigroup" Inc., conform datelor amintite.