Surse: Nomura va avea la Frankfurt sediul operaţiunilor europene, după Brexit

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 iunie 2017

Nomura Holdings Inc., cea mai mare societate japoneză de brokeraj, a decis că Frankfurt va fi cartierul general al operaţiunilor sale din Uniunea Europeană, după ce Marea Britanie va părăsi blocul comunitar, au declarat surse citate de Bloomberg, confrom Agerpres.

Potrivit surselor, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, Nomura va demara luna aceasta pregătirile ca să poată înfiinţa o bază de operaţiuni în centrul financiar al Germaniei. Firma japoneză vrea să obţină aprobările necesare şi să găsească spaţii de birouri înainte de a începe să transfere până la 100 de angajaţi care în prezent lucrează la Londra.

Această mutare face din Nomura prima firmă japoneză de brokeraj care a ales o locaţie pentru a-şi desfăşura operaţiunile în UE după Brexit. Principalul său rival, Daiwa Securities Group Inc., analizează, la rândul său, o posibilă mutare la Frankfurt sau Dublin pentru operaţiunile sale din UE, în timp ce băncile nipone Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. şi Mizuho Financial Group Inc. şi-au extins prezenţa la Amsterdam, unde au o licenţă bancară care le oferă acces la piaţa Uniunii Europene.

Sursele au dezvăluit că Nomura, care în luna martie a acestui an avea aproximativ 3.000 de angajaţi în Europa, în principal la Londra, a analizat mai multe oraşe în care să îşi găzduiască operaţiunile din UE, inclusiv Munchen, Luxemburg şi Paris. Frankfurt, oraşul unde îşi are sediul Banca Centrală Europeană, a devenit una dintre opţiunile favorite pentru marile bănci, precum Morgan Stanley, Goldman Sachs Group Inc. şi Citigroup Inc., care vor să îşi ofere serviciile în UE şi după Brexit.

Negocierile pentru o "retragere ordonată" a Marii Britanii din Uniunea Europeană au fost lansate luni, la Bruxelles, de negociatorul-şef al blocului comunitar, Michel Barnier, şi ministrul britanic pentru Brexit, David Davis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb