Surse: Percheziţii DNA la farmacii şi medici

A.C.
Anticorupţie / 28 iulie 2015

Surse: Percheziţii DNA la farmacii şi medici

Actualizare 17:13 Ministerul Sănătăţii condamnă practicile companiilor farmaceutice

Ministerul Sănătăţii condamnă practicile prin care medicii pot fi influenţaţi la prescripţie de către companiile farmaceutice, având în vedere percheziţiile de astăzi ale organelor de anchetă la companii farmaceutice, distribuitori de medicamente, la spitale şi clinici de oncologie, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie.

Ministerul Sănătăţii consideră că stoparea acestui tip de comportament a unei părţi a corpului medical este benefică pentru sistemul sanitar, pentru personalul medical şi pacienţi deopotrivă.

"Am făcut o prioritate din implementarea de instrumente care să eficientizeze sistemul şi care să reducă pierderile financiare, ca de exemplu introducerea cardului naţional de sănătate şi actualizarea preţurilor la medicamente. Mai mult, anul trecut, Ministerul Sănătăţii a înăsprit condiţiile de acces în cadrul comisiilor de specialitate si, printr-un ordin, au fost clarificate situaţiile de incompatibilitate prin extinderea ariei de conflict de interese pentru medicii din comisiile de specialitate. De asemenea, anul acesta conform prevederilor contractului cadru, furnizorilor de servicii le este interzis să încheie contracte de prestări servicii în urma cărora să obţină comision pentru îndrumarea pacienţilor către un furnizor sau altul. Astfel de anchete ca cea de astăzi sperăm să descurajeze faptele de corupţie",a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

(E.D.)

---

Actualizare 11:59 Kovesi: "Procurorii vor lămuri modul de prescriere şi de comercializare a unor medicamente"

Surse: Şefi de clinici şi de secţii de oncologie, implicaţi în corupţia cu medicamente

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat, astăzi, că anchetatorii care instrumentează dosarul de corupţie în domeniul farmaceutic vor stabili, în urma percheziţiilor efectuate, modul în care s-au prescris şi comercializat anumite medicamente, potrivit surselor din presă.

"Acţiunea vizează activitatea infracţională care s-a realizat pe teritoriul mai multor judeţe. Sunt implicate mai multe unităţi sanitare. Pot să vă asigur însă că în cadrul anchetei vom verifica toate aspectele necesare pentru a lămuri modul în care s-au prescris anumite medicamente, modul în care s-au achiziţionat anumite medicamente şi, acolo unde va fi cazul, unde vorbim de diagnostice sau alte aspecte privind viaţa sau sănătatea altor persoane, vor fi contactate şi se vor lua şi măsuri de prevenire, dacă este cazul", a declarat Kovesi, prezentă la o ceremonie organizată la Academia Tehnică Militară.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, ancheta vizează mai mulţi medici printre aceştia fiind şi şefi de clinici şi ai unor secţii de oncologie.

Sursele au mai spus că procurorii fac cercetări referitoare la faptul că anumite firme de medicamente au oferit unor medici din judeţele Mureş, Sălaj, Sibiu, Bistriţa şi Cluj achitarea cheltuielilor la diverse simpozioane şi congrese internaţionale, excursii în diverse ţări, bunuri, foloase şi alte servicii, condiţionându-le de prescrierea medicamentelor pe care le produc sau pe care le distribuie.

Potrivit surselor citate, medicii au optat pentru varianta medicamentelor mai scumpe în locul unor medicamente generice, echivalente, care au aceeaşi compoziţie chimică şi acelaşi efect terapeutic şi, totodată, care sunt mai ieftine.

(A.C.)

----------------

Procurori DNA efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2012 - 2015, arată un comunicat emis de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Astăzi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 61 de locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Sibiu, Mureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Timiş, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, arată procurorii DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Surse judiciare ne-au spus că sunt vizaţi medici iar procurorii au descins şi la farmacii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Avem medici corupti, spagari... Ce surpriza...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb