Surse: Preşedinţia a convocat o şedinţă a CSAT pentru marţi

E.D.
Politică / 7 iunie 2015

Surse: Preşedinţia a convocat o şedinţă a CSAT pentru marţi

O şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a fost convocată săptămâna viitoare de către preşedintele Klaus Iohannis, marţi, au precizat sâmbătă surse politice pentru Mediafax.

Acest anunţ vine în contextul în care DNA a început urmărirea penală a premierului Victor Ponta, care este şi vicepreşedinte CSAT, dar şi după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va avea luni consultări cu partidele politice privind strategia de apărare a ţării.

Preşedintele Iohannis a mai declarat vineri că va purta discuţii cu partidele pe tema crizei politice pe care situaţia premierului o poate genera. În acest context tema ar putea fi pusă şi pe masa CSAT, o demisie a premierului fiind considerată de unii analişti o destabilizare periculoasă a României în contextul geopolitic tensionat de la graniţe.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Vineri seară, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la TVR, că demisia lui Victor Ponta este singura posibilitate acum de a ieşi repede din situaţie, el spunând că speră să nu se ajungă până la suspendarea premierului şi că prima opţiune, cea mai bună, este o demisie a Guvernului.

În a doua jumătate a lunii mai, preşedintele a declarat că a fost definitivată ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT, care cuprinde şi tema defrişărilor ilegale, precizând că până la şedinţă toate instituţiile abilitate trebuie să prezinte materiale care să ofere "o imagine mai clară" asupra amplorii acestui fenomen.

"Lucrurile au evoluat, nu mai sunt doar la nivel de intenţie. Am avut săptămâna trecută o discuţie cu premierul despre ordinea de zi pentru următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, procedură legală, şi am definitivat ordinea de zi pentru următoarea şedinţă a CSAT. Astfel, ea conţine o analiză a situaţiei în domeniu şi până la această şedinţă aşteptăm materiale de la toate institiţiile abilitate pentru a avea o imagine mai clară asupra amplorii şi pagubelor produse de defrişările ilegale", declara atunci Iohannis, răspunzând unei întrebări privind Codul Silvic şi subiectul defrişărilor ilegale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Johanis se dovedeste premiantul lucraturilor tenebroase sau macar masca sub care se ascund marii papusari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb