Surse: Qatarul vrea să îşi majoreze participaţia la Deutsche Bank la peste 10%

Ziarul BURSA #Internaţional / 11 mai 2017

Surse: Qatarul vrea să îşi majoreze participaţia la Deutsche Bank la peste 10%

Familia regală din Qatar a cerut autorităţii de reglementare a sectorului financiar din Germania, Bafin, aprobarea pentru majorarea participaţiei deţinute la Deutsche Bank la peste 10%, semn că este interesată de un control mai mare asupra celei mai mari bănci de investiţii a Europei, au declarat persoane apropiate situaţiei, ciate de Bloomberg, potrivit News.ro. Solicitarea a fost făcută în urmă cu câteva luni, înainte de anunţul Deutsche Bank din martie că va atrage capital de 8 miliarde de euro, au spus sursele.

Bafin analizează încă cererea, au precizat sursele, adăugând că emiratul Qatar nu a luat o decizie finală dacă să îşi crească deţinerea şi în ce măsură.

Reprezentanţii Bafin şi ai Deutsche Bank au refuzat să comenteze, iar cei ai familiei regale din Qatar nu au putut fi contactaţi.

Grupul chinez HNA a devenit recent cel mai mare acţionar al Deutsche Bank, după ce şi-a majorat participaţia la bancă la aproape 10%.

Dacă emiratul îşi va mări deţinerea peste pragul de 10%, cele două grupuri ar avea în proprietate peste 20% din acţiunile Deutsche Bank, rezultând o concentrare fără precedent a drepturilor de vot pentru banca germană.

Acţiunile Deutsche Bank au crescut, ieri, cu până la 1,8% în urma informaţiilor, la 17,65 euro pe unitate, fiind ulterior tranzacţionate la 17,35 euro pe unitate, la Bursa din Frankfurt.

Persoane apropiate situaţiei au declarat, în octombrie anul trecut, că familia regală din Qatar vrea să îşi mărească participaţia la Deutsche Bank până la 25%. Şeicul Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al Thani şi fostul premier al Qatarului, şeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, deţin împreună o participaţie de aproape 9% la Deutsche Bank, potrivit unor persoane apropiate situaţiei. Cele mai recente documente depuse la bursă arată o deţinere combinată a acestora de 6,1%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb