SURSE: Trafic întrerupt pe podul care leagă Crimeea de Rusia în urma unui incendiu

G.D.
Internaţional / 8 octombrie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Actualizare Rusia estimează daunele provocate Podului Crimeii de explozia de astăzi la 8 milioane de dolari

Uniunea asiguratorilor din Rusia a estimat astăzi pagubele provocate Podului Crimeii de o explozie produsă la primele ore ale dimineţii între 200 şi 500 de milioane de ruble ... Citeşte mai mult...

---

Actualizare RUSIA: Cel puţin trei morţi în explozia de pe Podul Crimeei

Cel puţin trei persoane au fost ucise în explozia care a avariat Podul Crimeii, ce leagă Rusia de această peninsulă ucraineană anexată, au anunţat anchetatorii ruşi... Citeşte mai mult...

---

Actualizare Liderul partidului ucrainean Slujitorul Poporului sugerează că explozia de pe podul Kerci a fost o consecinţa anexării Crimeei de către Moscova

David Arakhamia, liderul partidului preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Slujitorul Poporului, nu a afirmat explicit că Ucraina se află în spatele exploziei care a vizat podul Kerci, dar a sugerat că explozia a fost o consecinţă a preluării Crimeei de către Moscova şi a încercărilor de a integra peninsula în Rusia continentală. "Construcţiile ilegale din Rusia încep să se destrame şi să ia foc, iar motivul este simplu: dacă construieşti ceva explozibil, mai devreme sau mai târziu va exploda", a declarat Arakhamia, relatează The Guardian, conform News.ro.

"Construcţiile ilegale din Rusia încep să se destrame şi să ia foc. Motivul este simplu: dacă construieşti ceva exploziv, atunci, mai devreme sau mai târziu, va exploda", a scris David Arakhamia, liderul partidului Slujitorul Poporului, pe Telegram.

"Şi acesta este doar începutul. Dintre toate lucrurile, Rusia nu este deosebit de renumită pentru construcţiile sigure", a spus el.

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, a postat pe Twitter un videoclip cu podul Kerci în flăcări în partea stângă şi un videoclip cu Marilyn Monroe cântând faimosul cântec "La mulţi ani, domnule preşedinte" în partea dreaptă.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că "reacţia regimului de la Kiev la distrugerea infrastructurii civile arată natura sa teroristă".

În august, Rusia a înregistrat o serie de explozii la o bază aeriană şi la un depozit de muniţii din Crimeea, ceea ce a evidenţiat vulnerabilitatea sa.

---

Actualizare Rusia iniţiază o anchetă penală cu privire la explozia pe podul de peste Kerci, care leagă Crimeea de teritoriul rus

Rusia a deschis astăzi o anchetă penală asupra exploziei care a avariat grav importantul pod care leagă Rusia continentală de peninsula Crimeea anexată de Moscova în 2014 şi care a fost provocată... Citeşte mai mult...

---

Actualizare Mihailo Podoliak sugerează că Ucraina ar avea legătură cu incendiul de pe podul Kerci

Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui ucrainean, a sugerat că Ucraina ar fi fost implicată în explozia cisternei cu combustibil pe podul Kerci din Crimeea, astăzi dimineaţa... Citeşte mai mult...

---

Actualizare AUTORITĂŢILE RUSE: "Un camion cu bombă a provocat incendiul şi prăbuşirea unei secţiuni a podului Kercii"

Un camion cu bombă a provocat incendiul şi prăbuşirea unei secţiuni a podului Kerci, care leagă Rusia de Crimeea, potrivit autorităţilor ruse, relatează News.ro.

Comitetul Naţional Antiterorism a precizat că bomba a incendiat şapte vagoane care transportau combustibil, ducând la "prăbuşirea parţială a două secţiuni ale podului".

Comitetul nu a specificat imediat cine este vinovatul, potrivit The Associated Press.

Podul de aproximativ 19 kilometri peste strâmtoarea Kerci care leagă Marea Neagră şi Marea Azov este cel mai lung din Europa.

Construirea a costat miliarde de lire sterline şi a oferit o legătură esenţială cu peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014.

Oficialii ucraineni au ameninţat în mod repetat că vor ataca podul.

---

Actualizare AUTORITĂŢILE RUSE: "Incendiul de pe podul din Crimeea a fost provocat de o maşină-capcană"

Incendiul de pe podul care leagă peninsula Crimeea de Rusia continentală ar fi fost provocat de explozia unei maşini-capcană, fiind afectată porţiunea rutieră a podului, susţine Comitetul naţional antiterorist rus, citat de agenţiile de presă ruse, potrivit Agerpres.

"Astăzi la ora locală 06:07 (03:07 GMT) pe partea rutieră a podului Crimeii a avut loc explozia unei maşini-capcană care a antrenat incendierea a şapte cisterne feroviare ce se îndreptau spre Crimeea", a indicat Comitetul.

Autorităţile ruse în domeniul drumurilor au indicat pe site-ul lor că traficul pe pod este "întrerupt temporar".

Cauzele incendiului "sunt pe cale să fie stabilite", potrivit Căilor ferate din Crimeea.

Podul din Crimeea, inaugurat în 2018, trece peste strâmtoarea Kerci pentru a lega teritoriul rus de peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

El a devenit un simbol al anexării din 2014 şi este utilizat de armata rusă pentru a-şi aproviziona trupele cu material material în sudul Ucrainei.

Rusia a afirmat întotdeauna că podul nu riscă nimic, în pofida luptelor în Ucraina, dar a ameninţat Kievul cu represalii dacă forţele ucrainene ar încerca să atace podul sau Crimeea.

Mai multe explozii au avut loc în ultimele luni la instalaţii militare din Crimeea, rezultat probabil al operaţiunilor militare ucrainene, cum ar fi la baza militară din Djankoi, devastată în august de o deflagraţie la un depozit de muniţii.

---

Un incendiu s-a declanşat pe vastul pod rutier şi feroviar care leagă Crimeea - peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014 - şi teritoriul rus, forţând suspendarea traficului, potrivit autorităţilor ruse, citate de AFP, potrivit Agerpres.

"O cisternă de carburant a luat foc la capătul unui tren" de marfă, au indicat Căile ferate din Crimeea.

Acest pod, construit cu costuri mari la ordinul lui Vladimir Putin, serveşte în special pentru transportul echipamentelor militare ruseşti pentru armata rusă care luptă în Ucraina.

Portalul independent rusesc ZonaMedia transmite că porţiunea destinată traficului auto s-ar fi prăbuşit parţial în apă.

Potrivit Agenţiei ruse pentru mare şi ape interioare, traficul maritim pe sub pod şi în toată strâmtoarea Kerci nu a fost întrerupt în pofida incendiului, notează EFE. Declaraţia agenţiei clarifică un anunţ anterior făcut de un purtător de cuvânt al autorităţii locale de reglementare a transporturilor din Taman, potrivit căruia traficul şi serviciile feroviare urmau să fie suspendate în toată strâmtoarea Kerci.

Conform serviciilor de urgenţă din Crimeea, traficul feroviar a trebuit să fie suspendat.

Arcadele podului, pe sub care trec navele prin strâmtoarea Kerci, dinspre Marea Neagră în Marea Azov, nu ar fi fost avariate.

Traficul pe podul peste strâmtoarea Kerci a fost oprit, iar autorităţile se pregătesc să lanseze transportul cu feribotul, a declarat pentru TASS un consilier al şefului administraţiei din Crimeea, Oleg Kriucikov.

O explozie a avut loc pe podul din Crimeea, care a dus la oprirea completă a traficului pe pod. Potrivit versiunii oficiale a Căilor Ferate Crimeea, cauza incidentului a fost incendiul la o cisternă cu combustibil din coada unui tren de marfă, scrie Meduza.

Potrivit unei alte versiuni, citată de unele media ruse, incendiul ar fi fost declanşat de explozia unui camion care trecea peste pod.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Si din cauza cisternei care ardea pe podul de cale ferata s-a prabusit si o parte din podul rutier... nici rusii nu mai stiu sa faca lucruri trainice...

    O să colcăie în seara asta de "analiști" pe la toate latrinele media care o să spună si de data asta celor cu neuronii în pungă că e sabotaj rusesc.

    La mine în bloc gospodinele au început deja să-și scoată murăturile de la subsol, să o punem și noi de un minibunker, ceva acolo.

    În caz de Doamne Ferește, meniul zilei în bunkeras va avea doar felul 2. Ghiveci călugăresc :) 

    1. La un pod pazit e a doua armata a lumii singurele explicatii plauzibile sunt sabotajul rusesc din partea militarilor rusi care se opun razboiului sau neglijenta lui ivanel cel proaspat mobilizat care se plimba cu tigara pe langa incarcaturi periculoase.

      Nu este a doua! De ar fi fost....

      În rest, scenarii plauzibile! 

      Uite, ați dat deja idei "analiștilor".

      Să dau si eu una. A fost vreun mobilizat rus enervat că vaxxul a fost obligatoriu pentru înrolare. Așa a zis presa.

      Vaxxul, ce să-i faci, rusesc, a avut efecte adverse grave :) 

      Ai o obsesie!

      tot ce e rusesc e grav, Putin, Lavrov, rachetele, vaxxul, poate ar fi o exceptie cu Zaharova care are si cate o aparitie mai zbanghie dar probabil are vreo gena de la ucrainieni care se stie ca au si niste mascarici :)

      Zele + Zaha = Love :) ?

      Din surse credibile, cei doi o să recite din Păunescu în prime time "iubiți-vă pe tunuri". Zele va asigura și acompaniamentul la pian :)) 

      esti la varsta cand scrijelesti inimioare si initiale, asta e, trece :))

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb