SURSE: Tudose s-a întâlnit cu Bodog şi i-a cerut să îi dea cel târziu joi raportul privind campania pentru vaccinare

Andrei Stan
Politică / 25 iulie 2017

Florian Bodog (Sursa foto: Facebook)

Florian Bodog (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 16:50 Bodog: "Mâine vom prezenta raportul privind vaccinarea, cu situaţia stocurilor de vaccin, a imunizărilor, dar şi a celor care refuză imunizarea"

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog a declarat că mâine îi va prezenta premierului raportul privind vaccinarea, care va cuprinde ultimele raportări ale direcţiilor judeţene de sănătate publică cu privire la situaţia stocurilor de vaccin, dar şi a celor care refuză să îşi imunizeze copiii, potrivit unor surse din presă.

Ministrul sănătăţii a explicat pentru News.ro: "Mai avem de pimit câteva rapoarte în această seară de la direcţiile de sănătate publică, astfel ca miercuri să avem gata raportul final şi o imagine exactă în ceea ce priveşte situaţia vaccinărilor. Raportul va cuprinde, printre altele, date referitoare la stocurile de vaccin existente, la copiii imunizaţi, neimunizaţi şi la cauza nevaccinării. Sigur, acolo unde s-au putut obţine informaţii vom vedea şi dacă vaccinarea nu a fost făcută pentru că părinţii au refuzat imunizarea".

Conform sursei, Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene şi cea a Municipiului Bucureşti au stabilit şi un calendar pentru recuperarea la vaccinare a copiilor neimunizaţi.

Directorul general al DSPMB , doctor Cristina Pelin, a precizat pentru agenţia citată că există câteva zeci de părinţi care au refuzat vaccinarea.

Şeful DSPMB a mai spus: "Din raportările medicilor de familie rezultă că ar fi câteva zeci de copii nevaccinaţi pentru că părinţii lor au refuzat vaccinarea. Medicii le explică părinţilor, dar dacă ei refuză vaccinarea nu pot fi obligaţi".

(A.C.)

------

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, căruia i-a cerut să îi prezinte cel târziu în şedinţa de Guvern de joi raportul privind campania pentru conştientizarea asupra necesităţii vaccinării copiilor, au declarat pentru News.ro surse oficiale.

"Premierul i-a cerut ministrului Bodog ca raportul să fie gata până la şedinţa de Guvern, de preferat chiar mâine", au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, Tudose i-a spus lui Bodog că nu mai acceptă nicio amânare.

Un alt subiect a vizat stadiul privind candidatura României pentru relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentului, au mai declarat aceleaşi surse.

Ministerul Sănătăţii a început recent o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, cu implicarea autorităţilor locale, care vor trebui să identifice copiii cu vârste între nouă luni şi nouă ani - grupele de vârstă cele mai afectate de epidemie - care nu au fost vaccinaţi, dar şi locurile în care aceştia vor fi imunizaţi, în cazul în care în localităţile respective nu sunt unităţi medicale.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, riscă să fie remaniat în această săptămână, decizia urmând să fie luată de către premierul Mihai Tudose, dacă va fi nemulţumit de raportul privind importanţa informării populaţiei în cazul vaccinării copiilor pe care i l-a cerut în şedinţa de guvern de săptămâna trecută, au declarat sâmbătă pentru News.ro surse guvernamentale.

În şedinţa de guvern din 13 iulie premierul Mihai Tudose s-a arătat îngrijorat de cifrele care indică faptul că în ţara naostră sunt aproximativ 260.000 de copii care nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei şi poliomielitei, în condiţiile în care vaccinurile sunt suficiente pe piaţă. Tudose i-a dat un termen limită ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pentru a găsi o cale ca părinţii să fie informaţi corect despre importanţa vaccinării.

Tudose i-a spus ministrului Sănătăţii: "Săptămâna viitoare, dar cel târziu săptămâna viitoare, să aveţi, împreună cu presa din România, (...) să stabiliţi un procedeu prin care să înţeleagă toţi românii că trebuie să fie vaccinaţi copiii. Nu se poate aşa ceva. Înţeleg că vaccinurile le avem, dar nu reuşim să ajungem cu ele la destinatar".

La ultima şedinţă de Executiv, premierul Mihai Tudose l-a apostrofat pe secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Rareş Trişcă: "Astăzi (joi, n.r.) vom stabili în domeniul Sănătăţii două comitete interministeriale, unul pentru spitalele regionale şi unul pentru Institutul Cantacuzino. Nu daţi din cap foarte amplu, domnule secretar de stat, pentru că nu sunt foarte de acord cu ce aţi scris şi s-ar putea să plecaţi acasă înapoi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb