Suspiciuni de corupţie la CJ Iaşi

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 19 mai 2011

DNA verifică dezvăluirea actelor procedurale autorizate de instanţă

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, ieri, că se fac verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost dezvăluite acte procedurale autorizate de judecător în dosarul privind Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi, în care se fac acte premergătoare urmăririi penale privind suspiciuni de corupţie.

Oficialii DNA au precizat, potrivit Mediafax: "Ca urmare a informaţiilor vehiculate în spaţiul public, în urma declaraţiei vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Chirilă Victor, în legătură cu descoperirea în biroul său a unor obiecte de tehnică de monitorizare, Biroul de informare şi relaţii publice face următoa-rele precizări: Serviciul Teritorial Iaşi des-făşoară acte premergătoare urmăririi penale în legătură cu suspiciunea săvârşirii unor fapte de corupţie. În acest stadiu al anchetei penale, mai multe detalii nu pot fi date publicităţii".

Totodată, DNA arată că a declanşat verificări în vederea stabilirii împrejurărilor în care "acte procedurale autorizate de judecător, în conformitate cu art. 911 - 915 Cod de procedură penală, au fost dezvăluite în cursul desfăşurării anchetei penale, cu riscul periclitării bunului mers al acesteia".

Vicepreşedintele CJ Iaşi, liberalul Victor Chirilă, a spus ieri, că a descoperit în biroul său şi al celuilalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei, membru PSD, camere de luat vederi care ar fi fost instalate fără ştirea lor, adăugând că a fost sesizată Poliţia în acest caz. Chirilă a subliniat că marţi după-amiază a descoperit o cameră de luat vederi, de dimensiuni mici, instalată în perete deasupra uşii din biroul său, el afirmând că nu avea cunoştinţă de faptul că era "monitorizat şi urmărit".

Victor Chirilă a spus că a sesizat Poliţia Iaşi, ieri, la ora 13.15, în legătură cu aparatura video descoperită atât în biroul său şi al lui Constantin Adăscăliţei, dar că poliţiştii i-au comunicat că acest caz nu este de competenţa lor.

Surse judiciare au declarat, ieri, că vicepreşedintele CJ Iaşi Constantin Adăscăliţei face obiectul unor verificări ale procurorilor anticorupţie, care au solicitat instanţei autorizarea interceptării ambientale, în acest scop fiind montată aparatura respectivă. Sursele citate au adăugat că există autorizaţie pentru montarea aparaturii respective.

Constantin Adăscăliţei a declarat că a fost chemat, astăzi, la sediul DNA Iaşi, împreună cu celălalt vicepreşedinte al instituţiei, liberalul Victor Chirilă, dar că nu cunoaşte motivele pentru care trebuie să se prezinte în faţa procurorilor. Constantin Adăscăliţei a declarat: "Curios, cei de la DNA Iaşi ne-au sunat exact în timp ce discutam cu jurnaliştii pe tema camerelor de luat vederi descoperite în birourile noastre. Nu cunoaştem motivele. Vom merge cu avocaţii, să vedem dacă există vreun denunţător. Nu ştim dacă acele camere au fost puse cu ştiinţa DNA, şi nici dacă există vreun mandat pentru asta". El a adăugat că de zece ani de când a intrat în politică nu a fost acuzat de nicio infracţiune Victor Chirilă figurează pe lista posibililor candidaţi ai PNL pentru şefia CJ la alegerile din 2012, în timp ce Constantin Adăscăliţei a spus că nu va candida pentru preşedinţia instituţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb