Tănăsescu: Tranşa de la FMI depinde de aprobarea bugetului înainte de 10 decembrie

A.G.R.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 3 noiembrie 2009

Aprobarea bugetului pe 2010 înainte de 10 decembrie este o condiţie esenţială pentru ca România să primească rapid cea de a treia tranşă din acordul convenit cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), a declarat, ieri, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, pentru Reuters, informează Agerpres.

Oficialul a explicat: "Bugetul este esenţial pentru alocarea rapidă a banilor. Trebuie ca bugetul să fie aprobat de parlament până în jurul datei de 10 decembrie".

Întrebat care sunt şansele pentru ca banii de la FMI să ajungă luna viitoare, aşa cum este programat, Tănăsescu a răspuns: "Cred că sunt 50/50 şanse pentru ca acest lucru să se întâmple. Totul depinde de obţinerea unui amplu consens politic pentru aprobarea rapidă a legii bugetului".

De asemenea, Mihai Tănăsescu a apreciat că Fondul ar putea să dea dovadă de flexibilitate în cazul altor angajamente asumate de România, inclusiv cu privire la adoptarea unei legii de reformă a sistemului de pensii până la finele anului.

"Deşi partidele politice înţeleg că este nevoie de rapiditate, procesul este dificil din cauza aspectelor legale", a spus Tănăsescu.

În plus, reprezentantul României la FMI a subliniat că Fondul lucrează în prezent la ameliorarea prognozelor sale pentru 2009, în condiţiile în care ultimele estimări aveau în vedere pentru România o contracţie de 8,0-8,5 procente, şi a estimat că există şanse pentru ca guvernul interimar să încheie anul cu un deficit bugetar de 7,3 procente din PIB.

"Fondul lucrează la o prognoză care întrevede o contracţie uşor mai mică pentru acest an. Cred că guvernul va găsi soluţii pentru a-şi atinge ţinta de deficit fiscal", a încheiat Tănăsescu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb