Ministrul Finanţelor, Tanczos Barna, a afirmat că România are o economie stabilă şi a prezentat mai mulţi indicatori macro-economici care sunt pe o creştere constantă, informează news.ro.
Ministrul a explicat că PIB-ul înregistrează o creştere constantă, creşterea colectării este constantă şi chiar reducerea inflaţiei este constantă.
"România are o economie stabilă, are o economie robustă şi sunt câteva indicatori macro-economici care sunt pe creştere constantă. Avem creşterea PIB-ului constantă. Avem creşterea colectării constantă. Avem creşterea procentului veniturilor la buget din PIB constantă. În acelaşi timp avem o reducere a inflaţiei constantă. Aceşti indicatori, încasările ANAF în valoare nominală şi reală cresc an de an. Şi o să punem şi mai multe presiune pe ANAF pentru a asigura şi o îmbunătăţire calitativă pentru a reduce gap-ul de TVA", a afirmat ministrul Finanţelor.
El a precizat că aceşti indicatori, dar şi măsurile luate duc la o încadrare a deficitului în 7%.
"Toţi aceşti indicatori, inclusiv deciziile politice de îngheţare a salariilor pentru a ţine fondul de salarii sub un control constant, toţi aceşti indicatori duc către o abordare prudentă, dar realist vorbind, avem şansa să avem la nivelul anului 2025 fără problemă o încadrare în 7%", a explicat Tanczos Barna.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.01.2025, 13:44)
Economia Romaniei era sustinuta de consum,
cu actiuni de saracire a populatiei,
ordonantele trenulet,vor avea efecte extrem de nocive
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.01.2025, 15:30)
Aha, deci trebe sa nu reducem cheltuielile si sa marim deficitul dupa tine, asa-i? SI nu mai baga placa invechita cum ca fura nustiu cine si pensiile speciale. Sunt si alea dar infim fata de cat trebe sa strangem cureaua.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.01.2025, 05:49)
Trebuie sa maeim incasarile la buget. Toata evaziunea fiscala daca s-ar incasa nu ar mai fi nevoie de niciun trenulet.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.01.2025, 10:35)
Pai cine face evaziune? Ca multinationalele nu-s pe lista!