TANCZOS BARNA: "Strategie privind Educaţia pentru mediu, elaborată de ministerele de resort"

J.P.
Politică / 11 ianuarie 2022

"Strategie privind Educaţia pentru mediu, elaborată de ministerele de resort"

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerul Educaţiei vor elabora o strategie privind Educaţia pentru mediu care va fi transpusă în programele şcolare începând cu anul 2023 - 2024, a anunţat, marţi, ministrul Tanczos Barna, la lansarea în dezbatere publică de către Administraţia Prezidenţială a Raportului "Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile", conform Agerpres.

Tanczos Barna a precizat că strategia vine în completarea măsurilor cuprinse în raportul elaborat de Grupul de lucru pe tema educaţiei cu privire la schimbări climatice şi mediu înfiinţat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale.

"Începem cu generaţia cea mai receptivă, începem cu generaţia care poate să însemne un alt viitor pentru România", a declarat ministrul Mediului, la dezbaterea organizată la Palatul Cotroceni.

Potrivit acestuia, cât timp se vor investi sume importante în mediu şi se va acorda atenţie educaţiei în domeniul schimbărilor climatice, acestea nu vor marca generaţiile viitoare şi "vor rămâne în istorie doar ca o provocare".

"Întreaga planetă se confruntă cu efectele schimbărilor climatice, iar ultimele dintre ele sunt dezastruoase şi aduc modificări ireversibile mediului înconjurător. Dispar specii, dispar zone verzi, apar incendii devastatoare, creşte temperatura globală, creşte nivelul apelor mărilor, al oceanului planetar, ne confruntăm cu situaţii dezastruoase. Să nu ne mirăm când îngrijorările noastre ale tuturor privind efectele schimbărilor climatice le concurează şi aproape le egalează în cifre pe cele legate de pandemia COVID-19. 94% dintre europeni consideră că schimbările climatice sunt astăzi o povară şi o problemă gravă", a evidenţiat ministrul.

Tanczos Barna a adăugat că este important să crească implicarea în lupta împotriva efectelor schimbărilor climatice.

"Mulţi se întreabă care este cauza schimbărilor climatice. Motivul este foarte simplu şi nu ne place niciodată să recunoaştem acest lucru. Noi, oamenii, suntem cauza prin poluarea pe care o provocăm atmosferei şi prin distrugerile pe care le provocăm naturii. Chiar dacă nu ne place acest răspuns, trebuie să acceptăm că, dacă noi suntem cauza, tot noi putem fi şi soluţia", a transmis el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cand incepe caldura, ar fi bine sa inceapa imediat si reampadurirea si sa fie publicat cat teren a fost reampadurit si cat a mai ramas. De asemenea voluntariatul este de stimulat prin actiuni compensatorii (foc de tabara de 1-2 ore, masa comuna, sezatori informationale in care tinerii vor afla noi si noi informatii despre mediu si foarte necesar, concursuri cu premii in excursii interne si externe, prin schimb de experienta local si european).Sa nu existe nici o persoana capabila de sadit , care sa nu aiba "pomul sau pomii sai".Cu cat mai multi, cu atat mai bine ! Romania infrunzeste! Succes !

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9736
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8269
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2922
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9269
Gram de aur (XAU)Gram de aur414.0962

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb