Ţara noastră se pregăteşte pentru preluarea preşedinţiei Conferinţei Cartei Energiei

A.C.
Politică / 13 aprilie 2017

Ţara noastră se pregăteşte pentru preluarea preşedinţiei Conferinţei Cartei Energiei

Guvernul pregăteşte preluarea de către ţara noastră, anul viitor, a Preşedinţiei Conferinţei Cartei Energiei, asigurată în prezent de Turkmenistan, prin mai multe acţiuni stabilite printr-un Memorandum adoptat în şedinţa de ieri, potrivit unui comunicat de presă.

Funcţia de vice-preşedinte al Conferinţei Cartei Energiei de anul acesta, respectiv de preşedinte al Conferinţei Cartei de anul viitor, va fi deţinută de ambasadorul cu însărcinări speciale din cadrul MAE, Mihnea Constantinescu.

Executivul transmite: "Memorandumul stabileşte constituirea unui grup de lucru inter-instituţional, care va avea ca responsabilitate pregătirea procesului de preluare a preşedinţiei şi organizarea programului de evenimente pentru anul 2018, eventual chiar 2017, dacă se are în vedere organizarea unui eveniment dedicat Cartei Energiei în cursul acestui an. Din acest grup de lucru vor face parte reprezentanţi cu putere de decizie din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Energiei, Secretariatului General al Guvernului".

La nivelul grupului de lucru vor fi stabilite priorităţile ţării noastre pentru preşedinţia Cartei şi a proiectului de concept pentru reuniunea ministerială care însoţeşte, de obicei, Conferinţa Cartei. La Conferinţa anuală sunt invitaţi miniştrii energiei din ţările participante, precum şi reprezentanţi ai industriei energiei, un număr de aproximativ 200 de persoane.

Guvernul mai precizează: "În vederea asigurării costurilor aferente pentru organizarea Conferinţei anuale, care revin ţării gazdă, Ministerul Energiei şi Ministerul Afacerilor Externe vor promova, în comun, un proiect de Hotărâre de Guvern în acest sens".

De asemenea, pentru pregătirea priorităţilor Conferinţei şi a detaliilor organizatorice, este necesară organizarea următoarelor acţiuni: organizarea unor întâlniri bilaterale între reprezentanţii români şi cei ai Secretariatului Cartei Energiei şi participarea constantă a experţilor naţionali la reuniunile Cartei Energiei organizate la Bruxelles, precum şi stabilirea unor puncte de contact operaţionale între Secretariatul Cartei Energiei şi responsabilii naţionali, pentru asigurarea unui flux comunicaţional în timp real, potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb