Tăriceanu a "sărit peste rând" şi cu corturile electorale

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 20 septembrie 2016

Tăriceanu a "sărit peste rând" şi cu corturile electorale

Corturile electorale au apărut în Capitală cu două luni înainte de startul campaniei şi trei până la data alegerilor. Cei mai grăbiţi au fost cei de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a "sărit peste rând" şi de această dată. Cum corturile pe care apar chipurile lui Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin au toate cele patru laturi închise, este clar că deocamdată au doar rol de panouri de afişaj.

În primăvară, înainte de alegerile locale, când oraşele au fost umplute de corturi şi bannere, s-a vorbit intens despre "furarea" startului în campanile. Lucrurile au fost lămurite rapid, după ce factorii de decizie de la Autoritatea Electorală Permanentă, au afirmat că bannerele şi corturile unde se strâng semnături şi se împart pliante se încadrează la categoria reclame stradale. La vremea respectivă, vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ afirma că: "acele panouri şi afişaje pe care le vedeţi în oraşe sunt panouri care nu au nicio legatură cu prevederile legislaţiei electorale". Abia când se va da oficial startul campaniei electorale se va trece la numărarea corturilor şi la cuantificarea cheltuielilor electorale. În primăvară, campania electorală a fost mult mai săracă la nivelul afişajului stradal decât perioada de dinaintea ei, aşa că mare lucru nu a fost de numărat.

O problemă este legată acum de locul în care sunt amplasate aceste corturi, unele "răsărind" în apropierea unor unităţi de învăţământ (un exemplu: Liceul Naţional Iulia Haşdeu), ceea ce contravine legii. Cum ne aflăm abia la începutul campaniei electorale de dinaintea campaniei oficiale, este posibil să mai avem parte de astfel de episoade.

Executivul a aprobat, la sfârşitul lunii august, prin Hotărârea de Guvern, data alegerilor: scrutinul va fi organizat în data de 11 decembrie. Şi în jurul acestei date au existat mai multe discuţii. Conducerea PSD a avansat două date: 27 noiembrie (dată care nu corespundea însă prevederilor constituţionale legate de încheierea mandatului actualei legislaturi) sau 4 decembrie. Social-democraţii au susţinut că organizarea alegerilor la 11 decembrie va împinge întreaga procedură de constituire a noului Parlament şi de învestire a guvernului până spre finalul anului. Liderul PSD Liviu Dragnea l-a acuzat chiar pe premier că a făcut jocul PNL, care s-au pronunţat pentru data de 11 decembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb