ZIARUL BURSA

20 septembrie 2016
Ediţia din 18.10.2024
Daniel Dăianu

DANIEL DĂIANU: "Chiar dacă ar câştiga contra Legii dării în plată, băncile tot ar pierde"

Ionuţ StănescuBănci-Asigurări / 20 septembrie 2016

Dăianu atrage atenţia că băncile greşesc dacă ameninţă statul român cu judecata 

Băncile care intenţionează să ducă în instanţele internaţionale litigiul izvorât din Legea dării în plată greşesc, consideră economistul Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al BNR, într-un text intitulat "Dacă băncile vor câştiga, tot ar pierde" şi publicat astăzi pe site-ul Ziare.com.

În opinia economistului, şocul acestei legi asupra sectorului bancar poate fi amortizat, lucru care se vede şi din profiturile din ultimul exerciţiu financiar al băncilor.

Daniel Dăianu scrie: "Dacă băncile vor câştiga, tot ar pierde.(...) Ce vreau să spun este că băncile greşesc dacă ameninţă, fie şi voalat, statul român cu judecata; mă refer la intenţia unor bănci de a duce în instanţe internaţionale litigiul izvorât din Legea dării în plată. Se invocă tratate internaţionale ce protejează investiţii făcute în România, faptul că Legea dării în plată ar avea aplicabilitate retroactivă, că s-ar modifica implicit planuri de afaceri, instabilitatea cadrului normativ etc."

Cioloş, de trei ori mai tare ca Obama

Cioloş, de trei ori mai tare ca Obama

A.S.Politică / 20 septembrie 2016

Premierul Dacian Cioloş pare să fie mai performant ca autorităţile americane. Cel puţin aşa reiese din discursul său de ieri, din Parlament.

În condiţiile în care în SUA au fost create lunar în jur de 180.000 de locuri de muncă, anul acesta, la o populaţie de circa 319 milioane de locuitori, în România, proporţional, la o populaţie de circa 19.000.000 de locuitori ar fi trebuit create 10.700 de locuri de muncă-lunar, pentru o performanţă egală.

ASF s-a apucat să respecte Ordonanţa RCA, înainte să intre în vigoare

ASF FACE EXCES DE ZEL, DUPĂ UN AN DE TERGIVERSĂRI ASF s-a apucat să respecte Ordonanţa RCA, înainte să intre în vigoare

A.A.Bănci-Asigurări / 20 septembrie 2016

Actualizare 16:05 Mişu Negriţoiu: "Nu am estimat că piaţa poate eşua în ultimul hal"

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a declarat astăzi că nu a estimat corect amploarea eşecului pieţei asigurării auto obligatorii RCA, transmite Digi 24.ro.

Actualizare 15:30 ASF: Tarifele de primă pe categorii de vehicule, stabilite în 30 de zile de la data intrării în vigoare a OUG privind RCA

Actualizare 14:50 Transportatorii rutieri: Actul normativ publicat în Monitorul Oficial prevede ca tariful RCA negociat cu ASF să fie orientativ, nu obligatoriu.

Actualizare 14:20 Transportatorii rutieri: "Noua lege RCA, modificată aseară pe sub masă, chiar de către ASF în Parlament"

Actualizare 09:55 COTAR solicită parlamentului să nu grăbească procesul de legiferare a RCA

Petre Roman

Petre Roman redevine deputat

L.B.Politică / 20 septembrie 2016

Petre Roman a primit astăzi aprobarea din partea Camerei Deputaţilor să redevină deputat, mandat pe care a fost nevoit să îl părăsească în februarie anul trecut, după un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate, care îl acuza de incompatibilitate.

Primăria Sectorului 6 reia programul de reabilitare termică

Primăria Sectorului 6 reia programul de reabilitare termică

George ForcoşPolitică / 20 septembrie 2016

Primăria Sectorului 6 reia programul de reabilitare termică, prima sesiune de înscrieri fiind deschisă pentru asociaţiile de proprietari în perioada 19 Septembrie - 20 Octombrie 2016, anunţă instituţia, prin intermediul unui comunicat de presă.

Gerd Bommer:, Consilier Comercial: "Dorim să satisfacem cererea companiilor austriece pentru personal calificat"

PROGRAM DE ÎNVĂŢĂMÂNT PROFESIONAL DE TIP DUAL, DERULAT DE SECŢIA COMERCIALĂ A AMBASADEI AUSTRIEI Gerd Bommer:, Consilier Comercial: "Dorim să satisfacem cererea companiilor austriece pentru personal calificat"

ADINA ARDELEANUCompanii / 20 septembrie 2016

Secţia Comercială a Ambasadei Austriei împreună cu şapte companii continuă şi în acest an programul educaţional o`SCAR (Şcoala Comercială Austriacă din România), dedicat învăţământului profesional de tip dual, cu scopul de a susţine formarea profesională a tinerilor din România în domeniul retail.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 20 septembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 20 septembrie 2016

Internaţional / 20 septembrie 2016

Vânzările retail din SUA şi-au temperat creşterea anuală în august 2016, până la 1,9%, de la 2,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare peste aşteptări, de 0,3%, după un avans de 0,1% în luna anterioară.

A căzut serverul...

Cătălin AvramescuEditorial / 20 septembrie 2016

Cătălin Avramescu

Omul a oprit maşina să mă chestioneze despre nu-ştiu-ce stradă din zonă. I-am spus că îmi pare rău, dar nu cunosc. Dar de ce nu accesează pur şi simplu telefonul - l-am întrebat eu - pentru a se orienta cu Google Maps sau cu alt program de acest fel.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo