Compania petrolieră MOL şi-a planificat creşterea profitabilităţii cu 3 dolari/baril, până în 2017

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 20 septembrie 2016

Compania petrolieră ungară MOL a lansat un program prin care vizează creşterea profitabilităţii cu 3 dolari pe baril până anul viitor, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit comunicatului, MOL a fost desemnată cea mai bună companie downstream a anului, în cadrul galei premiilor Petroleum Economist, care a avut loc la Londra la finele săptămânii trecute.

Segmentul Downstream (rafinare şi distribuţie) a consemnat în 2015 cea mai bună performanţă financiară din istoria sa, având un rezultat operaţional (Clean CCS EBITDA) de 1,65 miliarde dolari şi generând un flux liber de numerar cu o valoare substanţială, de peste 1 miliard de dolari. Programele interne de eficientizare au generat aproape jumătate din valoarea EBITDA.

Noul Program Downstream (2012-2014), care avea ca ţintă îmbunătăţirea EBITDA cu 500 milioane dolari, a fost prima iniţiativă la nivel de grup pentru îmbunătăţirea operaţiunilor interne şi adaptarea la mediul extern nefavorabil. Programul a acoperit fiecare element al lanţului integrat al valorii, de la selecţia ţiţeiului la rafinare, petrochimie până la vânzările retail şi angro.

"După încheierea cu succes a programului, într-un mediu caracterizat prin creşterea concurenţei, stagnarea cererii şi o capacitate de rafinare semnificativ excedentară, Grupul MOL a decis să acţioneze pentru a-şi spori în continuare profitabilitatea şi competitivitatea, lansând Next Downstream Program 2015 - 2017 (NxDSP). Programul este menit să genereze o creştere adiţională a profitabilităţii cu 500 milioane USD, din care proiectele de creştere strategică ale Grupului MOL în segmentele retail şi petrochimie vor aduce o contribuţie prevăzută la 150 milioane USD. Performanţa adiţională generată de NxDSP ar putea genera o creştere a profitabilităţii cu 3 USD/baril până în 2017", mai spun reprezentanţii companiei petroliere, citaţi de Agerpres.

Grupul MOL a anunţat săptămâna trecută că a fost din nou inclus în Dow Jones Sustainability World Index (DJSWI). Compania se situează astfel, după punctajul în materie de sustenabilitate, între cele mai performante companii integrate de petrol şi gaze (în segmentul de 15% de la vârful clasamentului). Grupul MOL este singura companie din Europa Centrală şi de Est inclusă în raport.

Grupul MOL este o companie internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Compania are activităţi de exploatare în 13 ţări şi controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice. MOL are, de asemenea, o reţea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 ţări, din care peste 200 în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb