Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) solicită intervenţia publică imediată a Curţii de Conturi şi a Consiliului Fiscal să evalueze în timp real toate propunerile parlamentarilor, în contextul şi în care ne aflăm în an electoral.
Mediul de afaceri mai cere celor două instituţii să facă publice concluziile lor, "ajutând cetăţenii obişnuiţi să facă diferenţa între poveşti cu urmări grave şi posibilităţile actuale oferite de Bugetul de stat".
Totodată, AOAR cere Guvernului să elaboreze şi să pună în discuţie publică o propunere de Buget pentru anul 2017, indicând punctele dificile şi implicaţiile posibile ale promovării unor noi iniţiative populiste.
Într-un comunicat al oamenilor de afaceri autohtoni se arată: "Motivaţia specială ce justifică această cerere din partea mediului de afaceri o constituie anul electoral 2016 şi numeroasele iniţiative legislative şi decizii guvernamentale, toate afectând semnificativ Bugetul începând chiar cu anul 2016. O dovadă incontestabilă o constituie, în acest sens, prima rectificare bugetară, din luna august 2016. Rectificarea din Luna august a trebuit să bugeteze sumele suplimentare necesare creşterii unor categorii de salarii din sectorul bugetar, plata sumelor suplimentare pentru noi şi noi categorii de pensii «speciale», cu ignorarea greu de acceptat a pricipiului contributivităţii ce ar trebui să stea la baza tuturor pensiilor din România. Guvernul anunţă şi cere politicienilor, timid şi fără a oferi analize competente, noi modificări ale Codului Fiscal în sensul păstrării unor taxe şi impozite prevăzute a fi eliminate de la 1 ianuarie 2017 sau reducerea cotei de TVA de la 20% la 19%".
AOAR, alături de întregul mediul de afaceri, ia la cunoştiinţă de noi şi noi iniţiative parlamentare, tentant a fi promovate în anul electoral 2016, menţionează AOAR.
Asociaţia aminteşte despre lipsa de răspundere a parlamentarilor în anul 2008, când, "deşi informaţi şi avertizaţi de lipsa resurselor bugetare care face posibilă mărirea salariilor din învăţământ, chiar dacă social această măsură era justificată, au aprobat creşterea salariilor cu 50%". Consecinţele adoptării fără nicio responsabilitate a unei astfel de măsuri generează efecte financiare şi în anul 2016, adaugă AOAR.
Mediul de afaceri românesc atrage atenţia asupra marilor incertitudini economice care persistă în economia europeană şi mondială, România urmând să resimtă urmările acestora, "astfel încât conduita bugetară din anul 2017 va fi de o importanţă deosebită". AOAR reaminteşte reprezentanţilor partidelor că viitorului Parlament îi revine rolul să discute, să modifice şi să aprobe viitorul buget.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.09.2016, 06:22)
AOAR are in componenta bancheri(cum nu mai sun banci romanesti,sunt bancheri dirijati de afara) cere Cons fiscal condus de un bancher sa verifice activitatea parlamentara.
Deci cine ....acu conduce tara asta?
Cu tupeu maxim.
2. Propunerea nu-i fara noima
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 20.09.2016, 10:42)
Vedem cum parlamentarii nostri care mai de care mai stupizi si mai penali legiferereaza tot felul de nazbitii care duc tara la ruina. Deseori se dovedesc a fi cei mai harnici prosti. Ca urmare, drept ar fi sa li se ia dreptul de a legifera. Sau daca nu li se ia in totalitate acest drept sa li se ia dreptul de a legifera toate nazbitiile. Trebuie cuva facut sa aiba sie i un Dumnezeu, sa nu traiasca fara nici un Dumnezeu.