Andreea Paul: Conducerile BNR, ASF şi din alte autorităţi publice au salarii disproporţionate faţă de dezvoltarea economiei

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 septembrie 2016

Andreea Paul: Conducerile BNR, ASF şi din alte autorităţi publice au salarii disproporţionate faţă de dezvoltarea economiei

Deputatul PNL Andreea Paul consideră că în unele autorităţi publice ale statului (ANCOM, ANRE, ASF, ANL, BNR, ROMATSA), conducerile au salarii disproporţionate cu mult faţă de dezvoltarea economiei noastre.

În opinia sa, excedentele lăsate la bunul plac al unor autorităţi publice ale statului în condiţiile în care acestea încasează diverse taxe (de spectru, de exploatare, comisioane, subvenţii etc.) aparţin statului român, nu conducerii şi angajaţilor.

"La noi avem de-a face cu «state» în stat", a transmis Andreea Paul, adăugând: "Se ajunge în situaţia în care la aceste autorităţi conducerea şi angajaţii beneficiază de salarii uriaşe şi diverse alte avantaje, disproporţionate mult faţă de dezvoltarea economiei noastre şi bunele practici europene în domeniu, fără să existe o justificare reală. În mod normal, excedentele ar trebui virate la bugetul statului, iar pentru cheltuielile şi avantajele conducerii şi personalului acestor autorităţi ar trebui făcute analize judicioase şi introduse mecanisme transparente de alocare, în limite rezonabile cu bunele practici internaţionale".

Doamna Paul mai susţine obligativitatea păstrării în Trezorerie a disponibilului instituţiilor şi autorităţilor publice, nu în băncile comerciale, ca să nu ne mai împrumutăm statul din propriile noastre economii: "Statul plăteşte dobânzi importante pentru accesarea de credite de la băncile comerciale pe piaţa internă, care folosesc, printre altele, tocmai disponibilul instituţiilor publice!

Concret, Ministerul Finanţelor Publice se împrumută de la băncile comerciale, unde însele instituţiile publice îşi păstrează disponibilităţile, de ani de zile. La sfârşitul anului 2015, instituţiile şi autorităţile publice deţineau 29 miliarde de lei în băncile comerciale, deşi legea finanţelor publice nu permite acest lucru.

Aşadar, cer Ministerului Finanţelor Publice şi Curţii de Conturi să informeze şi să ceară instituţiilor şi autorităţilor publice respectarea legii şi obligativitatea păstrării în Trezorerie a disponibilului lor şi nu în băncile comerciale".

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Asa da? Inainte de '90 parca era cam la fel - statul controla totul, sub numele de centralism democratic socialist... Vrem stat puternic cu institutii puternice sau doar un institutii controlate politic total de la "centru'?

    E bine ca ati observat intr-un tarziu bugetari de lux.

    Bani in Trezorerie e NORMAL!

    De ce nu sunt acolo din totdeauna? 

    1. De ce nu sunt in Trezorerie ? Simplu, tinuti la banca aduc prin dobanda (asa mica, cum este) singura sursa de venit pentru multe institutii de a caror activitate nu intreaba nimeni, probabil din teama de a nu se afla ca in realitate nu (mai) au niciuna.

    Stimata doamna, impartasesc majoritatea afirmatiilor dumneavoastra si imi permit sa va atrag atentia ca exemplele prezentate nu sunt limitative, numarul entitatilor intr-o astfel de situatie fiind mai mare. Adaugati la acestea entitatile care prin suprapunere de activitati sau chiar prin lipsa de activitate nu-si justifica existenta decat prin sumele pe care le primesc cei numiti in consiliile de administratie, directorate si consilii de supraveghere. Din pacate, de vreo 20 de ani, toate partidele critica ( adevarat, cu jumatati de gura ) aceasta situatie, dar numai pana ajung la randul lor la putere. Personal nu cred ca se va schimba nimic, tentatie miilor de lei primiti lunar pentru o sedinta de doua ore este totusi prea mare. Ah, sa nu uitam de clauzele de desdaunare a conducerii la schimbarea din functie inainte de expirarea mandatului.....

    Sta cocotata liberala noastra de vreo 20 de ani prin diverse demnitati fara sa-i pese. Acum când se apropie alegerile ii ”ia in catare” chipurile pe cei protejati de indolenta ei de durata. Prostimea e convinsa ca asta vrea duduia, sa duduie totul. Trec alegerile si mai tace iar cucuveaua inca 4 ani si tot asa pana vor pricepe alegatorii ce si cum.

    1. cucuveaua isi pregateste cizmele de guma pentru rally in tara oasului...ce votanti a mai avut...bine a zis lapusneanu :)

      Cam greu ce spui. In politica e din 2008, un biet consilier ani de zile pana in 2012 cand e prima data aleasa deputat.

      Strange capital electoral.

      ”un biet consilier” al lui basescu inca dn 2005 apoi plasata succesiv consiliera la slugi sa transmita ordine... nu putea face nimic, saraca.. era prea ocupata... ia jeleste-o ca sa ne dam seama cat de apropiat ii esti. Vezi ca inainte isi zicea Andreea Vass, dar - dupa cum stii - tot ea era.

      ”Conform CV-ului, Andreea Paul Vass nu a lucrat niciodata in domeniul privat.” (cf. hotnews) adica face parte exact dintre cei care nu trebuie sa aiba nici o experienta in mijlocul poporului pe care il ”reprezinta”, cele mai bune cozi de topor ce pot fi gasite la noi in tara.

      O mana spala pe alta si amandoua fata.

      De la stat iese la pensie de la privat nu prea.

    Nu am vazut vreo parere pertinenta economic la duduia pana acum.

    Pedaleaza si ea pe populism, ca e cel mai usor.

    A auzit de elite, de specialisti, ..., cum sunt tratati in alte tari europene ? 

    aiurita satului, problema acestor institutii nu rezida in salarii, ci in faptul ca reglementeaza fix impotriva celor in serviciul carora ar trebui sa lucreze, ca au patriarhi comunisti in conducere, ca numirile se fac pe pile de cateva mii de euro si asa mai departe. daca ai fi avut ceva in cap, in loc de graunte, nu te-ai fi luat de salarii, ci ai fi adresat aceste probleme. dar s-a gandit tuta sa capitalizeze politic pe o tema populara.

    asta inseamna numai ca sunt niste vizionari, vad romania peste vreo cateva zeci de ani cand isi va permite niste manageri din astia cu valoare ca ei care, sa citez, "actioneaza pe o piata internationala a bancilor centrale".

    1. Un exPSD-ist a cochetat, cu coada.

    Normal daca sunt "stat in stat" ; dar in care regie/ agentie a statului salariile sunt disproportionat (de mici) fata de dezvoltarea economiei, stimata doamna? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb