DEDEMAN: "Am încălcat Legea concurenţei din cauza neînţelegerii acesteia"

A.P.
Ziarul BURSA #Companii / 20 septembrie 2016

Consiliul Concurenţei a amendat Dedeman pentru înţelegeri anticoncurenţiale cu distribuitorii

Dedeman a semnat o serie de contracte standard cu furnizori internaţionali în urmă cu 11 ani, prin care a încălcat Legea concurenţei, însă din cauza neînţelegerii acesteia, nu în urma unor înţelegeri cu ceilalţi distribuitori, au precizat reprezentanţii companiei, într-un comunicat citat de Agerpres.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care Consiliul Concurenţei a amendat Dedeman pentru înţelegri anticoncurenţiale cu distribuitorii.

Sursele citate au precizat: "Compania Dedeman a fost sancţionată de către Consiliul Concurenţei ca urmare a încheierii, în perioada 2005 - 2006 (cu 11 ani în urmă), a unor contracte standard concepute de furnizorii internaţionali Porta Kmi şi Ariston Termosanitari. Aceste contracte conţineau unele clauze neconforme cu dispoziţiile Legii concurenţei în vigoare la acea dată. Simpla semnare a acestor contracte este în contradicţie cu Legea concurenţei. Nu a existat nicio înţelegere între compania Dedeman şi ceilalţi distribuitori".

Retailerul susţine că, de la începutul activităţii sale şi până în prezent, nu a pus în practică niciun fel de înţelegeri anticoncurenţiale. "Sancţiunea aplicată se datorează faptului că la data încheierii respectivelor contracte (cu 11 ani în urmă), legislaţia în materie de concurenţă nu a fost suficient de bine înţeleasă. Pedepsele în materie de legislaţie a concurenţei în România sunt mai drastice decât în orice altă ţară a UE", mai spune comunicatul.

Dedeman anunţă că, după deschiderea investigaţiilor de către Consiliul Concurenţei, a implementat un program de conformare în materie de concurenţă şi şi-a asumat rolul de a promova legislaţia în materie de concurenţă faţă de colaboratorii săi, pentru a avea certitudinea înţelegerii şi respectării acesteia: "Suntem de părere că existenţa companiei Dedeman pe piaţa materialelor de construcţii reprezintă un factor de echilibru şi de garantare a unui mediu concurenţial. Prin prezenţa noastră în piaţă, preţurile sunt mai mici decât în alte ţări vecine, în care nu îşi desfăşoară activitatea nicio companie cu acţionariat autohton. Dovada o constituie faptul că reprezentăm prima opţiune în alegerile consumatorilor din România şi nu numai, nenumăraţi clienţi din ţări precum Bulgaria, Serbia, Ungaria, Republica Moldova cumpărând din magazinele Dedeman situate în proximitatea frontierelor".

La sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul Concurenţei a anunţat că a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 28,12 milioane lei (aproximativ 6,32 milioane euro), un număr de 41 de companii active pe piaţa distribuţiei de uşi şi pe piaţa distribuţiei centralelor termice şi boilerelor pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale.

Cele mai mari amenzi au fost aplicate retailerilor Dedeman - 9.154.167 lei şi Arabesque SRL - 3.553.898 lei, urmaţi de Porta KMI Romania SRL - 481,004 lei, Casa Noastra SA - 444,751 lei şi Proges SRL - 471,593 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb