Tăriceanu atacă PD-ul

Nicolae Mardari
Ziarul BURSA #Politică / 4 aprilie 2006

Criticile aduse PD-ului de liberali pe tema preşedinţiei CNSAS au fost întărite ieri de preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu. El a declarat că democraţii îşi încalcă angajamentele, făcînd trimitere la promisiunea acestora să sprijine candidatura lui Ticu Dumitrescu pentru şefia Consiliului. "Aşteptăm ca PD să vină cu o propunere pentru rezolvarea situaţiei de la CNSAS", a afirmat premierul.

Tăriceanu nu este de acord nici cu propunerea PD-ului ca legea lustraţiei să fie adoptată prin ordonanţă de urgenţă. El este de părere că actul normativ trebuie să fie dezbătut în Parlament, ca să ajungă la cea mai bună formă a sa.

Pentru prima dată premierul acceptă ideea că Alianţa DA s-ar putea rupe. "Mi-ar părea rău ca Alianţă DA să se rupă pentru că PD nu îşi respectă angajamentele", a declarat el. În felul acesta Tăriceanu girează vocile dure din partid precum Ludovic Orban şi Crin Antonescu, care anunţau zilele trecute divorţul dintre cele două formaţiuni politice din Alianţă. Tăriceanu merge chiar mai departe, afirmînd că se întreabă dacă şedinţele Consiliului de Coordonare şi Conducere al Alianţei mai au vreun rost, în condiţiile în care PD oricum nu respectă deciziile luate acolo.

"Cred că unii colegi au atitudini excesive, dar reflectă nemulţumirile la adresa PD-ului", a afirmat Tăriceanu, confirmînd că, de fapt, nici Orban, nici Crin Antonescu nu au atacat PD-ul de capul lor. Liberalii renunţă astfel la a mai vorbi cu partenerii din Alianţă pe două voci ("cei duri" pe de o parte şi Tăriceanu împăciuitor), lăsînd loc unui atac direct.

Răceala care s-a instaurat între Cotroceni şi Palatul Victoria a fost evidentă prin absenţa lui Tăriceanu de la prezentarea raportului SRI. În felul acesta premierul se delimitează clar de preşedinte, arătîndu-şi hotărîrea să nu mai stea la remorcă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb