Tăriceanu: "Guvernul Boc a dus economia de pe primul loc în Europa, pe ultimul"

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 10 august 2009

Fostul premier liberal, deputatul Călin Popescu Tăriceanu a cerut, vineri, partidelor de guvernământ, PSD şi PD-L, să prezinte populaţiei situaţia reală a economiei şi să-şi asume responsabilitatea pentru "dezastrul economic" în care au adus Româ­nia.

"Constat cu profundă îngrijorare că, timp de opt luni, actuala putere PD-L - PSD nu a venit cu nicio măsură anti-criză eficientă, ci, dimpotrivă, a falimentat peste 100.000 de firme, a sufocat iniţiativa privată şi a lăsat pe drumuri sute de mii de oameni", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, într-un comunicat, citat de Agerpres.

De asemenea, fostul prim-ministru solicită actualei puteri să renunţe la "tema populistă şi mincinoasă privind greaua moştenire" prin care îşi justifică "incompetenţa şi lipsa unui plan coerent de relansare economică".

Deputatul liberal a declarat: "Le reamintesc, fără rezerve, actualilor guvernanţi faptul că, la finele guvernării liberale, România se afla pe primul loc în Europa din punctul de vedere al creşterii economice. Astăzi, România este pe ultimul loc. Guvernul Băses­cu-Boc a reuşit contra-performanţa să aducă economia României de la o creştere de 8% la o scădere de 8% în numai opt luni".

Fostul premier liberal menţionează, în replică la "acuzaţiile pe care preşedintele Băsescu şi premierul Boc continuă să le facă fie din cauza lipsei de responsabilitate, fie din cauza incompetenţei", că în perioada 2005-2008 cheltuielile cu personalul bugetar au crescut exact atât cât a permis dezvoltarea economică.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat: "Pentru că economia României a crescut, am putut majora salariile şi pensiile, astfel încât românii să aibă un trai decent. Astăzi, aceiaşi români îşi pierd locurile de muncă, plătesc taxe şi impozite în plus la stat şi se tem pentru siguranţa zilei de mâine din cauza acestei guvernări catastrofale".

Astfel, Tăriceanu l-a invitat pe actualul premier Emil Boc să calculeze, pentru a face o comparaţie, cât au crescut cheltuielile bugetare din 1990 şi până în prezent, pe măsură ce economia Româ­niei s-a dezvoltat progresiv.

"De asemenea, îl invit pe domnul Boc să vadă cu cât au crescut cheltuielile bugetare la Administraţia Prezidenţială, la ministerele Turismului sau Tineretului şi Sportului în această perioadă de criză economică profundă", a precizat Tăriceanu.

Fostul premier a susţinut că guvernul liberal nu a risipit niciun leu din Fondul Naţional de Dezvoltare.

"Aceşti bani există, doar că guvernul PD-L - PSD nu ştie cum să-i folosească", a spus Tăriceanu, adăugând că actuala puterea ar fi putut negocia cu Fondul Monetar Internaţional inclusiv folosirea acestor bani pentru inves­tiţii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb