Tăriceanu: Isărescu şi Vosganian au păreri complementare, nu contradictorii

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 28 februarie 2008

Tăriceanu: Isărescu şi Vosganian au păreri complementare, nu contradictorii

Declaraţiile făcute, ieri, de ministrul de Finanţe, Varujan Vosganian, şi de guvernatorul Băncii Naţionale Române (BNR), Mugur Isărescu, în cadrul mesei rotunde organizate de către The Economist, sunt complementare, nu contradictorii, susţine premierul Călin Popescu Tăriceanu. "Declaraţiile celor doi nu sunt contradictorii, ele sunt perfect complementare", a declarat Tăriceanu.

Premierul a adăugat că ministrul de Finanţe şi guvernatorul BNR susţin aceleaşi lucruri - o politică mai strânsă la nivelul Guvernului. "Ministrul de Finanţe, prin măsurile pe care le-a anunţat, spune că doreşte reducerea deficitului bugetar şi prin urmare o precauţie suplimentară în ceea ce priveşte politicile bugetare, ţinând cont de turbulenţele pe pieţele financiare externe. Guvernatorul BNR spune acelaşi lucru - este bine ca, la nivelul Guvernului, să existe o politică mai strânsă", a declarat Tăriceanu.

Mai mult, şeful Executivului a declarat că se bucură că viziunea Guvernului asupra acestei chestiuni este împărtăşită de către BNR.

Isărescu a criticat, marţi, calitatea politicilor fiscale elaborate de MEF, spunând că una este să cheltui bani de la buget pentru "televizoare şi maşini" şi alta e să cheltui pentru infrastructură. Isăres­cu a amintit că fondurile trebuie folosite, nu doar alocate, pentru ca la sfârşit de an să nu mai avem situaţii în care bani mulţi sunt folosiţi prost.

"Eu, în locul guvernatorului, m-aş sfii să devin un analist în problemele ministerului de Finanţe, pentru că BNR are de luat propriile reflecţii în legătură cu politica pe care o duce şi eu, în mod public, nu am făcut niciodată referire la adresa politicii BNR", a reacţionat Vosganian.

"Atunci când ministrul Economiei şi Finanţelor, odată ales în funcţie, preia realitatea şi arată naţiunii că trebuie restructurate cheltuielile, că trebuie introduse criterii de eficienţă, nu e firesc ca guvernatorul, în loc să spună , să spună că structura nu este bună. Nu mai vreau ca guvernatorul să-mi atragă atenţia", a precizat şeful MEF.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb