Tăriceanu îşi face partid şi candidează la Preşedinţie

V.B.
Politică / 27 februarie 2014

Update 08:30 Ponta: "Îl văd pe Tăriceanu ca pe un candidat puternic la Preşedinţie"

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri seară, la un post TV, că îl vede pe Călin Popescu Tăriceanu ca pe "un candidat puternic la Preşedinţie", opinând că ar putea face tandem cu domnia sa, la fel cum ar putea face cu Crin Antonescu.

Întrebat ce formulă ia în calcul, în contextul în care Tăriceanu a anunţat că îşi face partid şi că va candida în alegerile prezidenţiale, Ponta a răspuns: "Formula pe care o iau în calcul, proiectul de succes este refacerea USL, cu un candidat unic la prezindenţiale, şi atâta vreme cât funcţia de premier este a PSD, susţinem un candidat liberal".

Întrebat despre candidatura lui Tăriceanu la Preşedinţie, Ponta a răspuns că îl vede ca pe un candidat puternic.

De asemenea, chestionat dacă ar face un tandem cu Călin Popescu-Tăriceanu, Ponta a răspuns afirmativ: "Aş face tandem cu domnul Tăriceanu, aşa cum aş face tandem şi cu domnul Antonescu".

Şeful Executivului i-a enumerat pe candidaţii care, în opinia domniei sale, ar putea beneficia de încrederea alegătorilor: Raed Arafat, Mugur Isărescu, Sorin Oprescu, Crin Antonescu, Victor Ponta.

Ponta a mai spus că Antonescu "a căzut într-o capcană" a lui Traian Băsescu, dar nu este târziu să iasă din aceasta, iar USL este "grav rănită", dar nu a murit.

---

Update 07:50 Antonescu, despre Tăriceanu: "Pentru PNL, e un déjà vu"

Crin Antonescu a declarat, ieri seară, la un post TV, că demersul lui Călin Popescu Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid liberal reprezintă pentru PNL "un déjà vu", similar cu cel al lui Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica, care au trecut într-o zonă de putere.

Antonescu a detaliat: "Pentru PNL, este un déjà vu, suntem, că nu doar domnul Tăriceanu e de 24 de ani în partid, şi noi am trăit această istorie, nu doar o cunoaştem. (...) Aş aminti o întâmplare, tot cu nişte foşti preşedinţi ca protagonişti, domnii Stolojan şi Stoica, o lovitură grea, care se vroia o lovitură fatală dată partidului în anul 2006 sau 2007, când respectivii au trecut din PNL, şi spre a termina PNL, tot într-o zonă de putere, şi anume puterea prezidenţială, Traian Băsescu. Astăzi, domnul Tăriceanu şi cei care îl sponsorizează politic încearcă aceeaşi lovitură la adresa PNL. Eu vă spun foarte sincer că PNL a fost rareori într-un moment de asemenea unitate şi determinare, motivaţie politică".

Crin Antonescu a opinat că "toate lucrurile care se întâmplă în aceste din urmă zile, şi ruperea USL, şi mişcările domnului Tăriceanu şi alte lucruri care vor urma, că sunt binevenite, în sensul că urmează o limpezire a scenei politice româneşti. (...) E mai sănătos aşa decât să fie continuat ceea ce devenise USL".

Liderul PNL a mai afirmat că nu ar "dramatiza deloc" evenimentele din aceste zile şi nu este mirat de gestul fostului premier şi preşedinte al PNL.

Preşedintele PNL a mai arătat că partidul domniei sale a dovedit faptul că este o formaţiune unită, prin decizii şi prin luările de poziţii ale liderilor săi, iar demersul lui Tăriceanu este unul singular.

Antonescu a precizat că nu exclude posibilitatea ca unii dintre parlamentarii PNL să părăsească partidul în favoarea lui Tăriceanu, dar numărul acestora ar putea să fie nesemnificativ.

Crin Antonescu a subliniat că nu are "vreun dubiu" în faptul că PSD nu îl va susţine pe Călin Popescu Tăriceanu într-o cursă prezidenţială, precizând că priveşte "fără emoţie" la ce face Tăriceanu.

"Privesc fără emoţie ce face domnul Tăriceanu, dar cu o nesfârşită jenă, pentru că e vorba de un om a cărui imagine timp de 20 şi ceva de ani a fost asociată cu cea a PNL(...) Faptul că doar domnul Stroe astăzi ne-a anunţat că îl urmează pe domnul Tăriceanu, din punctul de vedere al PNL, al imaginii sale publice, al voturilor pe care le are PNL nu cred că are vreo semnificaţie. Mai mult decât domnul Stroe nu se poate întâmpla. Pot să fie câţiva parlamentari, nu ştiu exact câţi pentru că la o asemenea cifră întotdeauna există câteva necunoscute, dar nesemnificative", a conchis Antonescu.

---

Update 07:42 Tăriceanu, promisiune electorală: "România să fie a şaptea putere economică în UE"

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ieri seară, la un post TV, că proiectul domniei sale pentru finalul unui eventual mandat de preşedinte al ţării ar fi unul de unitate a românilor în jurul obiectivului ca ţara noastră să devină a şaptea putere economică din Uniunea Europeană, un proiect "ambiţios, dar nu imposibil de realizat".

Tăriceanu a explicat: "Aş vrea un proiect care să fie proiectul de unitate naţională a românilor în jurul unui obiectiv. (...) Nu e prima dată când o spun, dar eu sunt perseverent, sunt Capricorn. Vreau şi sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a Europei, un vis care este perfect realizabil, dar în jurul căruia trebuie să ne unim cu toţi forţele, un proiect de unitate naţională, un proiect de ambiţie, pentru că nu am face decât să punem în acord potenţialul României, în termen de suprafaţă geografică, de populaţie, cu ceea ce ar însemna proba capacităţilor noastre în termeni de performanţă economică".

Fostul prim-ministru a spus că a condus România cu doi ani înainte de intrarea în UE, la începutul mandatului neavând "nici 10% încredere" că va putea duce ţara în Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007. Totuşi, datorită eforturilor depuse, obiectivul intrării în UE a fost atins, şi astfel poate fi atins şi obiectivul ca ţara noastră să devină a şaptea putere economică din Europa. În acel moment, România nu va mai fi tratată "ca o ţară de rangul doi", aşa cum este tratată astăzi, a mai afirmat Tăriceanu.

Astfel, ne-am bucura de respectul celorlalţi europeni şi am putea să mergem oriunde "cu mândrie", să fim respectaţi, să ni se acorde consideraţie, precum tuturor celorlalţi europeni. De asemenea, conaţionalii noştri ar ajunge să se bucure de ceea ce îşi doresc cel mai mult, o viaţă mai bună, o calitate a vieţii care să îi facă să se simtă bine acasă şi să nu mai fie obligaţi să plece "în băjenie", a promis Călin Popescu Tăriceanu.

---

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ieri seară, la un post TV, că USL trebuie să continue, că va anunţa astăzi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale (Partidul Reformator Liberal) şi că va candida la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge pe Crin Antonescu.

Tăriceanu a mai spus că nu doreşte funcţii, că nu este interesat să fie ministru sau viceprim-ministru şi nici măcar preşedinte la Senat, precizând că, "atunci când ai fost premier, este jenant să vrei o funcţie mai mică".

"Poate îmi doresc un pic mai mult", a menţionat Tăriceanu.

Întrebat dacă îl interesează să candideze la Preşedinţie, sprijinit de USD, Tăriceanu a răspuns afirmativ, exprimându-şi convingerea că îl va bate la prezidenţiale pe Crin Antonescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. C.P Tariceanu are mari sanse la prezidentiale

    In opimia mea, Crin Antonescu nu are nicio sansa de a obtine functia de Presedinte al Romaniei. Nu are prestanta, in schimb are idei putine si fixe.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb