Taxa pe tranzacţiile financiare nu va fi introdusă în Europa înainte de 2017

Macroeconomie / 9 mai 2015

Foto: Hans Jörg Schelling

Foto: Hans Jörg Schelling

Ministrul austriac de Finanţe, Joerg Schelling, a apreciat vineri că Europa va putea introduce o taxă pe tranzacţiile financiare abia în 2017, şi nu în 2016 cum se preconiza anterior, transmite Reuters.

În luna mai a anului trecut, un număr de 11 state din Uniunea Europeană, în frunte cu Austria, au convenit să introducă o taxă pe tranzacţiile financiare de la 1 ianuarie 2016. Printre cele 11 ţări care doresc introducerea taxei pe tranzacţiile financiare se numără Germania, Franţa, Italia şi Spania dar nu şi Marea Britanie, ţară care găzduieşte cea mai mare piaţă financiară din Europa.

Însă în ultima vreme discuţiile pentru introducerea acestei taxe s-au blocat în jurul aspectelor referitoare la modul cum va fi aplicată taxa şi dacă să fie incluse şi derivativele. În plus, alte ţări au încercat să obţină scutiri pentru a-şi proteja instituţiile financiare, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la introducerea acestei taxe, transmite Reuters, citată de Agerpres.

"Având în vedere că nu cred că va fi luată o decizie înainte de luna iunie, nu cred că data planificată iniţial este posibilă. Cel mai probabil nu va fi posibil de implementat înainte de 2017", a declarat Joerg Schelling. Potrivit acestuia, discuţiile pe acest subiect vor continua luni la Luxemburg între miniştrii de Finanţe din zona euro. Oficialul austriac şi-a exprimat speranţa că în scurt timp va deveni clar care este sprijinul existent pentru cele două modele diferite ale taxei, în condiţiile în care fără sprijinul ţărilor mari, precum Germania sau Franţa, această taxă nu ar avea sens.

Oficialii europeni au început să promoveze această taxă după criza financiară din 2008-2009 în ideea de a limita speculaţiile şi a recupera o parte din fondurile alocate de guvernele europene pentru sprijinirea băncilor. Taxa ar urma să se aplice oricărei tranzacţii derulată oriunde în lume de o entitate financiară care are sediul în unul din cele 11 state care până acum s-au declarat de acord cu implementarea ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb