Taxa pe zahăr şi creşterea accizei la tutun, în stand-by

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Politică / 9 august 2019

Taxa pe zahăr şi creşterea accizei la tutun, în stand-by

Guvernul nu a mai avut pe ordinea de zi a şedinţei de ieri ordonanţa de urgenţă privind introducerea unor noi măsuri fiscal-bugetare, prin care urmau să fie accizate băuturile răcoritoare ce conţin zahăr, să crească acciza la ţigări sau să fie diminuat numărul de secretari de stat.

Consiliul Economic şi Social a întors proiectul la Ministerul Finanţelor Publice din cauza lipsei tuturor avizelor necesare.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a declarat: "Vom avea o discuţie mai detaliată. Am văzut fel de fel de informaţii nejustificate. Mă refer şi la acciza pe tutun. Scrisoarea Comisiei Europene spune foarte clar că cel târziu 1 ianuarie 2020 este obligaţia de aplicare a acestei armonizări. Este o dorinţă de a duce în derizoriu, de a aduce informaţii incorecte. O să comunicăm mai bine, mai clar, cu documente din partea Comisiei Europene".

Legat de introducerea accizei pentru băuturile răcoritoare care conţin zahăr, Teodorovici a spus că această măsură a fost solicitată de Ministerul Sănătăţii.

Domnia sa a precizat: "Apropo de zahăr, nu Ministerul Finanţelor este cel care aplică. Este solicitarea din partea Ministerului Sănătăţii, fundamentată pe studii comparative la nivel european. Am auzit diminea-ţă (n.r.-ieri dimineaţă) un comentator de ocazie. Spunea că încurajăm consumul de alcool. Dacă întreaga Europă aplică o astfel de politică de taxare, de impozitare ridicată pe zona de băuturi, înseamnă că Europa încurajează consumul de alcool? Ducem în derizoriu orice fel de astfel de discuţie care la nivel european şi mondial au logică".

Prin proiectul de act normativ pus în dezbatere la începutul acestei săptămâni şi anunţat de Eugen Teodorovici în urmă cu zece zile, Guvernul dorea introducerea de noi măsuri fiscale pentru creşterea veniturilor la bugetul de stat, în condiţiile în care deficitul bugetar s-a adâncit la 19,96 miliarde lei, în primul semestru al acestui an, de la 14,97 miliarde lei - deficitul înregistrat în prima jumătate a anului trecut.

Printre noile reglementări care ar urma să fie aprobate, se numără devansarea creşterii accizelor la ţigarete, accizarea băuturilor răcoritoare cu adaos mare de zahăr, impozitarea pensiilor speciale, reducerea la jumătate a numărului de posturi de secretar de stat, blocarea posturilor vacante de la buget şi abrogarea sporurilor pentru condiţii grele şi vătămătoare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. TAXA PE BORDELUL PROSTITUȚIEI DE STAT : TOT ASISTAT CU MEGA NONȘALANȚĂ DE justiție......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb