Tehnologia avansează incredibil de rapid, uşurând mult viaţa oamenilor, la fel de iute se mişcă însă şi cei care vor să facă rău. Cursa dintre cei care propun măsuri de securitate - menite să protejeze intimitatea, banii, informaţiile - şi aceia care le fac inutile este pasionantă pentru un privitor neutru, dar consumă resurse importante. Facebook a început să testeze măsuri de securitate biometrică pentru aplicaţia Messenger, care vor proteja mai bine informaţiile şi mesajele utilizatorilor. Pentru un număr limitat de utilizatori de iPhone, Messenger a început să afişeze opţiunea securizării biometrice a aplicaţiei. Compania americană a confirmat că a început să testeze măsuri noi de protecţie. Când sunt activate noile opţiuni, accesul la Messenger va fi protejat cu Face ID, Touch ID sau un cod, în funcţie de dotările tehnice ale telefonului. Practic, chiar dacă telefonul este securizat biometric prin scanarea facială sau amprentă, acestea vor fi verificate din nou la pornirea aplicaţiei. Messenger va folosi aceeaşi funcţie de securitate activată pe telefon. Dacă utilizatorul îşi securizează telefonul cu Face ID, atunci aceasta va fi folosită şi pentru autorizarea accesului la aplicaţie. Există o opţiune prin care utilizatorul poate stabili şi la cat timp după închiderea aplicaţiei să fie aplicate din nou măsurile de securitate: imediat, după 1 minut, după 15 minute sau după o oră. Planurile Facebook pentru Messenger includ şi criptarea end-to-end a comunicaţiilor, însă aceasta va fi activată probabil abia după ce compania va realiza interoperabilitatea aplicaţiilor sale de comunicare. De cealată parte, un atac informatic masiv efectuat prin intermediul a 32 de milioane de descărcări de extensii pentru browserul Google Chrome, descoperit recent, scoate în evidenţă incapacitatea industriei tehnologiei de a proteja browserele care sunt folosite tot mai mult pentru email, statele de plată şi alte funcţiuni sensibile. Google, divizie a grupului Alphabet, a anunţat că a eliminat peste 70 de extensii gratuite din Chrome Web Store, după ce compania a fost alertată de cercetători, luna trecută. "Când suntem avertizaţi despre extensii în magazinul web care încalcă politicile noastre, luăm măsuri şi folosim aceste incidente ca material de instruire pentru a îmbunătăţi analizele noastre automate şi manuale", a declarat purtătorul de cuvânt al Google, Scott Westover. Majoritatea extensiilor gratuite ar fi trebuit să avertizeze utilizatorii despre site-uri web discutabile sau să convertească fişiere dintr-un format în altul. În schimb, au sifonat istoricul de navigare şi datele de acreditare pentru accesul la instrumente interne de afaceri.
Revenid la lucrurile pozitive, Samsung a adăugat o funcţie de măsurare a tensiunii arteriale ceasului inteligent Galaxy Watch Active 2. Deocamdată doar în Coreea de Sud. Printr-un update de software, care a instalat aplicaţia Health Monitor, ceasul inteligent Galaxy Watch Active 2 a devenit capabil, pe lângă măsurarea pulsului, să ia şi tensiunea arterială a purtătorului. O astfel de funcţie are nevoie de verificarea şi aprobarea forurilor de sănătate competente, astfel că Samsung a aşteptat să primească undă verde de la ministerul de resort din Coreea de Sud înainte de a implementa facilitatea. Acelaşi lucru va trebui să-l facă Samsung şi dacă vrea să extindă disponibilitatea funcţiei în alte ţări - va trebui să obţină aprobările necesare înainte să lanseze local funcţia de măsurare a tensiunii arteriale.Deocamdată, însă, producătorul coreean nu a anunţat planuri în acest sens. Galaxy Watch Active 2 nu va funcţiona, însă, ca un înlocuitor permanent pentru instrumentele clasice de măsurare a tensiunii. Din cauza limitărilor tehnice, senzorii optici nu pot să măsoare decât modificările tensiunii arteriale. De aceea, la fiecare 4 săptămâni, prin intermediul aplicaţiei Health Monitor, trebuie realizată o calibrare cu ajutorului unui aparat obişnuit de măsurare a tensiunii. Samsung spune că, începând cu al treilea trimestru al anului, smartwatch-ul său va fi capabil să facă şi EKG-uri.
1. E abuz fascist
(mesaj trimis de Cristian în data de 22.06.2020, 10:47)
E abuz fascist corporatist. Sa obligi clientul la o securizare in plus, pe care nu a cerut-o si care serveste intereselor coporatiei. Eu as dezinstala Facebook in secunda doi.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.06.2020, 18:17)
Si-n secunda trei poti pleca la oi
1.2. Tot idiot ești, într-un final... (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.06.2020, 18:39)
O statuie a comunistului Vladimir Lenin a fost dezvelită, sâmbătă, în Gelsenkirchen, un oraș minier din vestul Germaniei, de către Partidul Marxist-Leninist al Germaniei (MLPD).
La ceremonie au luat parte câteva sute de oameni, poliția înconjurând strada pentru a nu apărea incidente în timpul inaugurării monumentului fondatorului Uniunii Sovietice, scrie Radio Free Europe.
În timp ce statui ale lui Lenin au făcut parte cândva din peisajul multor orașe și municipalități din fosta Germanie de Est, niciuna nu a fost ridicată vreodată într-un spațiu public din vestul Germaniei.
Statuia urma să fie inaugurată cu ocazia aniversării a 150 de ani de la nașterea lui Lenin, în aprilie, dar pandemia și măsurile impuse de autorități au întârziat evenimentul.
Anticomuniști i au pierdut al doilea război mondial.
2. Facebook = dictatura
(mesaj trimis de Cristian în data de 23.06.2020, 22:43)
Deci, din cate înțeleg, eu ca sa mai poți posta ceva pe Facebook trebuie mai întâi să îți scanezi fața sau sau sa dai cu amprenta.
Foarte tare democrația asta americana.
Pe când un control total al internetului?