TEMERI PRIVIND MERSUL ECONOMIEI CHINEI Petrolul şi aurul, în prima scădere din ultimele patru zile

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 13 martie 2012

Petrolul şi aurul, în prima scădere din ultimele patru zile

Cotaţia petrolului brut a scăzut ieri, pe pieţele externe, pentru prima oară în ultimele patru zile, investitorii temându-se că încetinirea creşterii economiei Chinei va afecta cererea de profil. China este al doilea consumator mondial de ţiţei, după SUA.

La data de 10 martie, China a anunţat că, în februarie, a avut cel mai mare deficit comercial din ultimii 22 de ani: 31,5 miliarde dolari. Totodată, datele oficiale ale Cabinetului de la Beijing arată că ţara asiatică a avut, în lunile ianuarie-februarie, cea mai slabă creştere a producţiei industriale din 2009 până în prezent: 11%. În plus, Biroul de Statistică de la Beijing a anunţat, vineri, că vânzările retail au crescut cu 14,7% în China, în ianuarie şi februarie, în ritm anual, în timp ce analiştii estimau un avans de 17,6%.

Pe fondul temerilor legate de o eventuală reducere a importurilor de ţiţei din partea Chinei, cotaţia petrolului brut cu livrare în aprilie a scăzut cu 1,07 dolari (1%) la ora 11.25, la New York Mercantile Exchange, ajungând la 106,33 dolari/baril. La ICE Futures Europe din Londra, cotaţia petrolului Brent cu livrare în aprilie a pierdut 87 de cenţi (0,7%), ajungând la 125,11 dolari barilul.

Temerile generate de situaţia economiei Chinei au pus presiuni şi pe piaţa aurului, cotaţia metalului galben scăzând, ieri, pentru prima oară în ultimele patru sesiuni bursiere.

Preţul aurului cu livrare în aprilie a coborât cu 0,6% la 1.700,8 dolari uncia la ora 11.24, la Comex New York. În cele trei sesiuni bursiere precedente, preţul metalului galben a câştigat 2,4%. De la începutul anului, până la data de 9 martie, cotaţia metalului preţios a urcat cu 9,2%.

Şi preţul argintului a scăzut ieri, pe piaţa americană. Preţul argintului cu livrare în luna mai a coborât cu 1,2% la ora 11.23, atingând 33,81 dolari/uncie.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb