TEODOROVICI DESPRE ANUNŢUL FITCH: România are o creştere economică sustenabilă

V.D.
Politică / 18 noiembrie 2018

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Anunţul agenţiei Fitch Ratings privind reconfirmarea ratingului de ţară reprezintă o nouă recunoaştere a faptului că România se bucură de o creştere economică sustenabilă, care contribuie la întărirea încrederii investitorilor în economia ţării, susţine ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Fitch a reconfirmat vineri atât calificativul recomandat investiţiilor aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală, cât şi perspectiva stabilă.

"Anunţul Fitch Ratings reprezintă o nouă recunoaştere a faptului că România se bucură de o creştere economică sustenabilă, care va contribui la întărirea încrederii investitorilor în economia ţării noastre, precum şi în perspectivele solide de dezvoltare ale acesteia", apreciază Eugen Teodorovici, informează Agerpres.

Decizia Fitch este susţinută de nivelurile moderate ale datoriei publice şi al PIB-ului pe cap de locuitor, precum şi de evoluţia pozitivă a indicatorilor dezvoltării umane care sunt superiori altor emitenţi suverani din aceeaşi categorie de rating recomandată pentru investiţii 'BBB', se precizează în comunicat.

Pentru anul 2018 agenţia internaţională de rating estimează încadrarea deficitului bugetar în ţinta de 2,96% (conform metodologiei ESA).

"Agenţia de rating subliniază diminuarea riscului de supraîncălzire a economiei şi prognozează pentru anul 2018 o creştere a PIB-ului real de 3,5%, iar pentru 2019 şi 2020 o diminuare a acestuia la 3,2% şi, respectiv, 3%, pe fondul încetinirii creşterii economice în UE şi a înăspririi politicii monetare, precum şi în condiţiile reducerii stimulentelor de natură fiscală", arată comunicatul MFP.

De asemenea, Fitch apreciază că principalii factori care ar putea conduce la o îmbunătăţire a ratingului de ţară sunt: reducerea riscurilor instabilităţii la nivel macroeconomic şi îmbunătăţirea credibilităţii politicilor macroeconomice, asigurarea consolidării fiscale care ar îmbunătăţi traiectoria pe termen lung a ponderii datoriei publice în PIB, precum şi îmbunătăţirea susţinută a finanţelor externe.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. da ma, Orlando, stai linistit, sunt aia niste fraieri

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb