TEODOROVICI: "Să-i aplaudăm pe cei din sectorul bugetar, jigniţi de PNL"

I.M.A.
Politică / 24 august 2019

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a cerut sâmbătă, participanţilor la Congresul extraordinar al PSD, să-i aplaude pe angajaţii din sectorul bugetar, jingniţi de PNL, sala conformându-se şi aplaudând îndelung.

Eugen Teodorovici a cerut sălii să aplaude cei peste un milion de români care lucrează în sectorul bugetar, jigniţi "nemeritat" de PNL.

El a spus că numeroşi bugetari "lucrează din tot sufletul pentru ţară".

Teoorovici a afirmat că PNL nu-şi onorează trecutul istoric.

"Spre deosebire de aceşti absenţi nepricepuţi ai dreptei, PSD are oameni harnici şi pricepuţi", a afirmat el, conform News.ro.

Liderul senatorilor liberali Florin Cîţu a criticat salariile şi beneficiile bugetarrilor, propunând taxarea acestora sau renunţarea la vouchere de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.

"În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţă că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi. Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.)", a scris Cîţu pe Facebook, transmite aceiaşi sursă.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. De ce maresc salariile din mediul privat? Asa ar fi just!

    1. Competitivitatea economica a Romaniei se bazeaza pe exploatarea fortei de munca!

      Nu poti fi dezvoltata doar din punct de vedere economic, sa fii eficient economic. E nevoie si de eficienta sociala dar si ecologica. 

      Mediul privat a ridicat preturile fara sa mareasca salariile celor din mediul privat.Profit fara inima! Solutia fara inima este sa facem rau oamenilor pentru a salva o mana de privilegiati patroni, sa dam afara oameni, sa scadem veniturile salariile. De ce nu oferea si mediul privat salarii mai mari si venituri mai bani, prin vouchere de vacanta?

      Solutia nu este sa divizam cetatenii truditori, fie in mediul privat, fie la stat ci plata la nivel europeana fortei de munca, nu doar alinierea preturilor ci si a salariilor. 

    Pupa-i in ... ca tot nu te voteaza. Milioanele de atrnatori la bugetul de stat se considera necesari, de neinlocuit platiti meritat ba chiar subplatiti. Leaga-te de ei ca astia sunt singura ta speranta.

    1. Pacat ca nu iti pui mintea la treaba si repeti ineptiile unor liberali fara inima! Problema e exploatarea din mediul privat, chiar nu vezi sau simti, prin salarii de subzistenta, care sa permita profiturile patronilor! Lume pe dos! Esti de succes, daca exploatezi si ai profituri mari. daca esti multinationala nici nu platesti impozit pe profit il reinvestesti unde vrei tu sau cum vrei tu.Multinationalele conduc lumea, ea da tonul!

      Facem parte din aceeasi constiinta!E vorba de redistribuirea bugatiei! Alocarea resurselor mai echitabil e solutia! ! la suta din populatia planetei detine 80 la suta din bogatia planetei! Aceasta e adevarat problema!

      1 la suta din populatia planetei detine mai mult de 90 la suta din bogatiile planetei si vor mai mult! Ii incomodam! Solutia politici malthusiene.

      Cred ca ai un interes personal ca sa nu demasti exploatarea din mediul privat dar si public! Nu ne mai ajung banii de la o chenzina la alta si tu zici ca e ok! Rusinica!

      Nu le mai ajunge! Au transformat tinerii nostri in sclavi pe plantatie, ii normeaza.

      Traim intr-o multinationala. UE se ghideaza dupa aceleasi principii ale unei multinationale, e entitate economica!Cui sa te plangi? Nu exista o Institutie care sa se ocupe de justitia sociala! 

      Interesant este faptul ca notiunea de "sindicat" sau "reprezentant al salariatilor" nu mai exista pentru a apara drepturile persoanelor care lucreaza, multumim politicului propulsat din sindicate, multumim politicului pentru modificarile facute codului muncii si de asemeni multumim sindicatelor care sunt apolitice.... Radio sant transmite vag si nu priveste din ansamblu situatia.

    Adevarul este ca cei care lucreaza in mediul prvat lucreaza ca sa imbogateasca patronii, nu statul.

    Concediați 75% din bugetari și totul e ok. Cei 25% rămași vor face treaba fără probleme. Oricum PSD-ul nu se poate baza nici măcar pe cei 1400k bugetari la vot pentru ca printre ei mai sunt și oameni conștienți ca statul nu se poate împrumută la nesfârșit pentru susținerea tuturor paraziților bugetari.

    1. So crezi tu, esti un prost si pentru asta iti recomand La Casa de Papel ca sa vezi si tu cum e cu bani astia, dupa dati cu parerea

      Tu ești băiatul lui Dancila după cum scrii.

    Daca P.S.D.-ul chiar vrea binele romanilor sa impuna incepand din anul 2020 un salariu minim brut pe economie de 3,000 Ron, adica 1774 ron net, echivalentul a 376 euro, De aici incepe discutia privind salarizarea romanului de rand. Transnationalele au suficienti bani pentru acest prim pas. P.S. D. ar lua mai multe voturi.

    Cine s-ar duce in Romania CIOCOILOR POLITICI sa viziteze locuri de interes turistic la preturi de doua ori mai mari decat in strainatate? Asa ca pierderea voucherelor este o usurare, pentru ca nimeni nu mai trebuie sa ajunga la destinatie, rupandu-si masina!! Cat despre partea cu MARII PRIVATI, ei NU AU CONSTRUIT autostrazi, zgarie-nori, spitalele sunt urate ca niste inchisori, fatadele gri si nerestaurate si aparatele medicale sunt triste ca moartea!!! DOAR MICII PRIVATI SE OCUPA DE CEVA SERIOS: PROPRIETARII DE EDITURI, DE RESTAURANTE, DE FERME AGRICOLE! IAR MARII PRIVATI ADEVARATI SE NUMARA PE DEGETE: RENAULT, FORD, COMTIM!!! DACA NU PRODUC NIMIC, SPITALELE SI SCOLILE TREBUIE SA FIE PRIVATIZATE IN PROPORTIE DE 90 LA SUTA (UNDE S-AU MAI POMENIT INVATAMANT SI SANATATE GRATUITE???)!!! DAR ROMANII NU SI-AR PERMITE SA PLATEASCA 2000 de S PE AN PENTRU AMBELE!!! MUNCITORII DE LA TRANSNATIONALELE FALSE SUNT MENTINUTI LA SALARII MINIME, CA ACESTEA SA AIBA MARE PROFIT DE PE URMA ROMANIEI!!! FALSII PRIVATI SUNT VARZA!!! PS: ROMANIA LUI FLORIN CATU NU MERITA VIZITATA!!!

    Sarmanii, ei erau saraci ca moartea!!! Lumea alegea alte destinatii, nu ciudate locuri fara autostrazi, spitale, zgarie-nori!!! Plus ca locul nu era sigur, deoarece marile revolte urmau sa inceapa, ca urmare a saracirii populatiei!!! Elicopterele lui Basescu nu suplineau lipsa autostrazilor!!! Se invatasera descendentii bolsevicilor sa ia masuri contra populatiei fara sa primeasca riposta!!

    In Romania sarantocilor de la guvernare nimeni nu vine si nici nu ramane!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb